Михайло Кополовець, зоряний час якого припав на виступи у львівських Карпатах, не розуміє мовчання Анатолія Тимощука стосовно злочинів росіян в Україні.

“Тимощук – людина без позиції. Гроші йому затьмарили все. Це – напівлюдина, у якої немає серця та душі. Я не вірю, що він відчуває себе росіянином. Мабуть, українцем. Але, мабуть, розуміє, що тут його ніхто дуже не чекає, навіть якщо він там визнає те, що відбувається.

Сидить, мовчить. Мене нудить від таких людей, не хочеться навіть про них говорити. Якщо ти сидиш там і бачиш, що відбувається в твоїй державі, де люди гинуть, діти гинуть, мільйони виїжджають з країни… Навіть ті кацапи, які там сидять, і то вони щось бурмочать. А ти не можеш навіть два слова сказати, донести свою думку, сказати: “Хлопці, ну не стріляйте”… Він – порожнє місце. Ходив там, малював стрічки. Це для мене навіть не людина, нема слів. Порожнє місце, немає про що говорити.

Якби він одразу повернувся в Україну, гарно виступив, ми би його пробачили. Ми ж хороший народ, український, з добрим серцем, щирим. Забули би те, що він в Зеніті грав, ходив там. В тяжку хвилину це би забулося, якби він підтримав свій народ. Але він засунув язика в задницю, сидить десь у кущах.

Говорити про працю? Тимощук – серйозний мільйонер, стільки років грав у футбол, у нього на рахунках 10-20 мільйонів доларів, якщо їх не заблокували. Міг би поїхати додому, жити собі, підтримати народ у потрібний момент. Але це людина без позиції, гроші заліпили очі. Він нам показав, ким є. Прийде час, жаліти вже буде пізно. Думаю, що в Росії йому теж спокійно жити не дадуть. Або ми, або вони”, – розповів Кополовець FootballHub.

Нагадаємо, нещодавно УАФ анулювала тренерський диплом Тимощука, виключила його з реєстру гравців збірної України,а також позбавила всіх регалій – зокрема, трофеїв у Шахтарі.