Якщо Верховна Рада схвалить пропозицію РНБО щодо запровадження надзвичайного стану в Україні, весь спорт піде на 30-денний спокій.

Проте, на сесії УАФ має стати відомо, що буде з українським футболом у найближчі 30 днів. Різні джерела повідомляли, що футбол, як і весь спорт, опиниться під забороною, але Динамо Київ Inside пише, що чиновники розглядатимуть компромісний варіант.

Один із них – це проведення матчів без глядачів. Функціонери українського футболу хочуть, щоб чемпіонат продовжився, незважаючи на можливе НП.

Причина проста – інвестори бояться втратити вкладені в український чемпіонат кошти, витрачені на дорогі збори, та упустити легіонерів, які можуть масово відмовитися їхати в Україну, якщо режим надзвичайного стану тисне на футбол.

Також чиновники хочуть делегувати погодження рішень щодо матчів УПЛ місцевим органам влади. Нагадаємо, що старт другої частини чемпіонату України має відбутися матчем Мінай – Зоря (25 лютого).

Окремо зазначимо, що на деякі матчі глядачі розкупили десятки тисяч квитків. Так, на кубковій грі у Харкові (1 березня) між Зорею та Металістом викуплено 30 тисяч квитків. На гру Чорноморця та Маріуполя (27 лютого) – десять тисяч.