Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб прокоментував перемогу над «Металістом 1925» (3:0) у 26-му турі УПЛ.

– Думаю, дуже непогана гра у нашому виконанні. З перших хвилин ми, на мій погляд, хотіли більше виграти, ніж суперник, тому непогано діяли, забили дуже гарні м’ячі – в першому таймі 3.

Могли ще забити, моментів було вдосталь, трошки, може не пощастило. Також і в 2-му таймі не змогли забити, але моменти для цього були. Все було для того, щоб рахунок був трошки більшим. Але що є, то є.

Я дуже задоволений своїми хлопцями. Ми рухаємося далі, залишається 4 тури до кінця чемпіонату. Самі такі ігри – з «Дніпром-1», потім з «Поліссям» вдома, потім «Динамо» на виїзді, і з «Минаєм» вдома. Тому будемо готуватися та битися до кінця, а там життя покаже, де ми будемо, яке місце займемо.

– Яка була стратегію сьогодні на гру, який був план?

– План завжди один. Ми добре розібрали свого суперника, розуміли, що вони в атаці більше діють ромбом, при захисті – десь більше 4-4-2, те, що, в принципі, й було. Ми вивчили повністю кожного гравця їхнього, думаю, що хлопці впоралися з цим.

Ми розуміли, що нам відступати неможливо, тому що далі будуть ще важчі ігри, і треба було якомога швидше забити м’яч. В принципі, вже на перших хвилинах був цей момент. М’яч не йшов, але потім непогані провели атаки, з яких спочатку Макс Задерака забив, потім Микитишин Артур, ну і Макс Луньов.

Тому, я думаю, план завжди один: вийти, зіграти солідно, серйозно, високий пресинг, не дати їм спокійно контролювати м’яч. Ми розуміли, що якщо їм це дамо і зробимо все для того, щоб вони контролювали, то буде набагато важче.

Тому ми десь вище зустрічали їхніх центральних захисників, їхню «шістку», не давали практично нічого зробити. Тому, я думаю, такий рахунок.

– Цікава ваша думка щодо Маханькова. Дуже добре себе проявляє.

– Я за нього дуже радий, задоволений. У нього 4-та гра вже, дуже непогано. Нарешті відстояв «на нуль». Тому в мене до нього якраз претензій зовсім немає.

Я дуже радий за нього, що він дійсно, коли потрібно нам було – невелика травма у Кліщука, думали, може, тиждень максимум, а бачите, вже 3 тижні – тому Володя молодець, замінив його і дуже непогано замінив.

– Коли повернеться Кліщук, хто буде номером 1?

– Давайте дочекаємося, щоб Кліщук повернувся. Але треба буде дочекатися, щоб стати знову в ворота, тому що якщо Маханьков і далі буде так стояти «на нуль» – який тренер буде міняти того воротаря, який дійсно стоїть «на нуль»?

– Тобто, йому ще треба реабілітація?

– Сто відсотків.

– «Кривбас» веде боротьбу за медалі УПЛ. Наскільки велика відповідальність зараз за результат в усіх матчах, що залишаються зіграти?

– Я після гри з «Чорноморцем» ще сказав, що ми просто не можемо зараз втрачати очки, тому що якраз все почалося. Кожне очко, як кажуть, дуже дорого нам коштує. Тому треба кожну гру виходити сконцентрованими, грати на максимумі та брати очки по максимуму.

Як воно буде – мені тяжко сказати, але поки ми справляємося. Дай Бог, щоб і далі так справлялися, – сказав Вернидуб.