Вінгер Євген Коноплянка поки що не може перезапустити кар’єру в новому для себе клубі.

Цієї зими українець зважився на зміни. Коноплянка та Шахтар розірвали контракт, який діяв до 30 червня поточного року.

Замість «гірників» Євген вирішив обрати Краковію з Екстракласи, з якою хавбек підписав піврічний контракт із опцією продовження ще на сезон.

Дебют 32-річного Коноплянки у польській команді припав на матч 23-го туру внутрішньої першості проти Термаліки (1:2), який відбувся 28 лютого. Українець вийшов на заміну у другому таймі, але допомогти Краковії відігратися не зміг.

З того часу півзахисник провів ще п’ять матчів за клуб із Кракова. У жодному з них Коноплянці поки що не вдалося відзначитися результативними діями.

Останній раз вінгер забивав в офіційних іграх 4 липня 2020, коли у складі Шахтаря у грі чемпіонату України вразив ворота Динамо. Донецький клуб тоді виграв із рахунком 3:2.

А остання результативна дія Коноплянки датована 5 серпня 2020 року. У той день Шахтар розгромив Вольфсбург у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи, а Євгеній зробив асист у моменті з другим голом.

Краковія зараз займає восьме місце в турнірній таблиці чемпіонату Польщі. Найближчий матч команда із Кракова проведе 1 травня проти Вісли.