Дмитро Костюк заявив, що у міської влади були свої погляди на модернізацію стадіону.

“До стадіону є ряд зауважень. Його востаннє ремонтували майже 20 років тому. Стадіон муніципальний, ним розпоряджається міська влада. 2 роки тому ми зверталися до керівництва міста з проханням вирішити одну проблему. Нас уже тоді попереджували в Федерації, що, не вирішивши її, стадіон “Авангард” не зможе приймати матчі високого рівня. На стадіоні в Звягелі роздягалень всього дві, а душова і туалет взагалі по одному.

На останніх двох домашніх матчах в Другій лізі ініціативна група вболівальників збирала підписи з проханням до міської влади вирішити проблему. У відповідь депутати відмовили, посилаючись на війну (дивно, як вона їм раніше не заважала освоювати сотні мільйонів). Хоча питання не потребує великих інвестицій і вирішується звичайними так званими “вагончиками”, які коштують дешевше одного вуличного громадського туалету, який за бюджетні кошти поставили на стадіоні буквально декілька місяців тому”. 

“Мерія пішла ще далі… пройшлась по всіх зауваженнях УАФ, які були не обов’язкові до виконання, “намалювала” кошторис виконання робіт в понад 20 млн гривень і розтиражувала по всіх підконтрольних ЗМІ цинічну брехню про те, як футбольний клуб як, вибачте, “останні скоти” під час війни вимагає виділити 20 млн на стадіон замість підтримки військових.

На моє прохання до міського голови не виділяти нічого, лише дати дозволи, щоб ми могли провести необхідні роботи за власні приватні кошти, скажімо так м’яко, ентузіазму виявлено не було. Команду просто “вижили” з міста. І самі нічого не зроблять, і іншим не дають.

Знайти додаткові джерела фінансування для клубу в таких важких для нас умовах, коли команда залишилася без дому, нам досі не вдалося. Зважаючи на дату в календарі, далі залишилося зовсім обмаль часу, тому ми разом з головним тренером Юрієм Віртом вирішили, що чесно буде розповісти про наші проблеми і можливість зняття з чемпіонату до його старту, щоб всі працівники клубу мали можливість знайти собі нову роботу”.

“Звісно, ми шукали й шукаємо нових спонсорів. Але, погодьтеся, вимушений переїзд і гра в чужому місті цьому не посприяють.

А проблема стадіону – вона залишається і в Другій лізі. А зараз в УАФ стали суворіше ставитися до атестації спортивних споруд, за таких умов наш стадіон і для Другої ліги не підійде. На жаль.

Я про варіант «грати місцевими» серйозно думав. Але чим це допоможе у плані фінансової економії, якщо всіх місцевих треба кудись вести, селити і грати в іншому місті?”, – зазначив функціонер.

Раніше на місці стадіону “Авангард” знаходився цвинтар. Навесні 2020 року провели останні ремонтні роботи, які стосувалися бігової доріжки та огорожі міні-футбольного майданчику.