Півзахисник “Челсі” Михайло Мудрик розпочав з перших хвилин матч проти “Брайтона” Роберто Де Дзербі.

АПЛ, 14-й тур.

Челсі – Брайтон 3 : 2.

1 – 0. Фернандес – 17.

2 – 0. Колвілл – 21.

2 – 1. Буонанотте – 43.

3 – 1. Фернандес – 65-пен.

3 – 2. Жуан Педро – 90+2.

Вил: Галлагер (Челсі) – 45хв друга жовта картка.

“Пенсіонери” хотіли реабілітуватись перед власними фанами за ганебну поразку від Ньюкасла. Почеттіно провів відразу декілька змін у стартовому складі. Михайло Мудрик вийшов з перших хвилин, а сенсаційний Коул Палмер опинився на лаві запасних, подейкують, через невеличке пошкодження. Дісасі, Колвілл і Кайседо теж повернулися до основи. Джеймс і Кукурелья пропускали матч через дисквалфікацію. Натомість Де Дзербі розпочинав без Мітоми і Гроса.

Господарі розпочали гостріше, а Мудрик з Джексоном запороли два перспективні контрвипади. Перший помилився з передачею, хоча відразу підхопив м’яч, а другий – проявив егоїзм, полізши на кількох суперників. Зрештою “сині” лише збільшували натиск і заслужено вийшли вперед. Активний українець класно відкрився під закидання з глибини від Бадіашиля, подав на дальню і заробив кутовий. Бадіашиль виграв повітря, переправив на Енцо, а той ударом головою з лінії воротарського забив свій прем’єрний гол в АПЛ.

Аргентинець незабаром міг оформити дубль, проте бразильський центрбек Ігор відчайдушно кинувся під м’яч. Челсі все ж швидко подвоїв перевагу завдяки черговому стандарту. Джексон і Бадіашиль фактично скопіювали перший гол. Сенегалець після навісу з кутового від Галахера знайшов на дальній Колвіла, який забив колишній команді з другого поверху. Брайтон довго геть нічого не створював, у складі “чайок” виділявся хіба що технічний Буонаноте, проти якого найчастіше фолили.

На 39-й хвилині активізувався Мудрик. Українець вже на прийомі технічно обіграв Велтмана, проскочив ще одного суперника і з-за меж штрафного пробив поруч з ближньою стійкою. Брайтон доволі несподівано скоротив відставання ще до перерви. Буонаноте з правого краю штрафного блискуче вистрілив у правий від Санчеса кут.

Мудрик майже одразу міг організувати автогол для Ігора, проте Стіл потягнув рикошет від бразильця після прострілу нашого вінгера. Вже в кінці першого тайму Галлахер підвів свою команду, отримавши другу жовту за грубий фол проти Гілмора. Однак, відпочивати команди пішли за мінімальної переваги господарів (2:1).

На старті другої половини Де Дзербі провів одночасно чотири (!) заміни. На полі з’явились Мітома, Жоау Педру, Мілнер і Грос. Брайтон тиснув, а Челсі більш-менш спокійно відбивався. Ба більше, на 61-й хвилині “пенсіонери” провели зразкову контратаку за участі Стерлінга, Джексона та Мудрика, яка завершилась фолом Мілнера на українцеві. Після перегляду відеоповтору Крейг Поусон призначив пенальті. Українець виривався на побачення зі Стілом, а екс-хавбек Ліверпуля відштовхував його руками. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Енцо, оформивши дубль.

Брайтон контролював м’яч майже 80% ігрового часу, проте на завершальній стадії у “чайок” були серйозні проблеми. Підопічні Де Дзербі банально не могли розіграти більшість: Мітома загравався, Гілмор стріляв вище воріт, Адінгра обкрадали у фінальній третині. Челсі захищався компактно та організовано. Михайло Мудрик покинув поле не 81-й хвилині, поступившись місце Армандо Броя. Жоау Педру повернув інтригу на 90+2, замкнувши подачу з кутового, але на більше команді Де Дзербі забракло часу. Попри 14 компенсованих хвилин. Поусон, зокрема, переглядав епізод з можливим пенальті Колвіла, однак захисник “синіх” зіграв головою. Челсі у підсумку піднявся на 10 сходинку (19 очок), Брайтон перебуває на восьмому місці (22).

Українець став одним з найкращих, заробивши пенальті і створивши кілька небезпечних моментів біля воріт Стіла. Аналітичний портал Sofa Score поставив йому невисокі, на перший погляд, 6,7 бала. Проте і Джексон, і Стерлінг, і Кайседо отримали нижчі оцінки. В активі українця 2 вдалі обіграші, по одному перехопленню та відбору, 67% точності передач і класний удар після розкішних індивідуальних дій.