Донецький «Шахтар» влітку цього року буде готовий піти на суттєві зміни з точки зору кадрового наповнення першої команди.

За інформацією авторитетного британського видання Sky Sports, «гірники» готові влітку продати всіх своїх футболістів через те, що закінченню російсько-української війни не видно кінця.

Зокрема, вже найближчими днями може з’явитися офіційна інформація щодо продажу двох вінгерів першої команди «Шахтаря» до англійських клубів. Мова про Михайла Мудрика, котрим цікавиться «Брентфорд», та Манора Соломона, предметні переговори щодо якого веде «Фулхем».

Раніше стан «Шахтаря» через російсько-українську війну залишили Жуніор Мораес, Майкон, Вітао, Тете, Вінісіус Тобіас, Богдан В’юнник та Алан Патрік. Про перехід останнього в «Інтернасьонал» стало відомо сьогодні.

Напередодні генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив, що не бачить сенсу зараз говорити про майбутнє клубу. Водночас, функціонер «гірників» висловив побоювання, що донеччани можуть втратити безкоштовно ключових футболістів, які є головними активами «Шахтаря», що стане реальною загрозою для існування клубу.