Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу, поєдинок у відповідь.
Перший матч завершився із рахунком 1:3 на користь “Реалу”.
12 квітня. 22:00. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Головний суддя: Шимон Марциняк (Польща)
ТВ: Megogo

“Реал”

“Вершкових” критикують навіть власні фанати, адже вони вже який сезон мріють побачити у Мадриді системний проект, а не нескінченні спроби приборкати хаос із ветеранами на борту (хоч часто й успішні, але навіть кубки ЛЧ, виявляється, можуть приїстися). Лідерство у Ла Лізі? “Це “Барселона” та “Севілья” не витягують на дистанції”. Суперкубок Іспанії? “Та ну, звичайна порцеляна, з Кубка від того ж “Атлетіка” чомусь вилетіли”. І все в такому дусі: “Анчелотті не вміє в тактику та стратегію; гравців із категорії 30+ у роздягальні більше, ніж дідусів у будь-якому будинку для людей похилого віку”.

Звичайно, усі перераховані претензії мають право на існування. І все одно, інша сторона мадридської медалі сяє на зло хейтерам – причому, цього сезону дійсно яскраво. У якому б стані “Реал” не перебував, але він не винний у проблемах конкурентів на локальній арені. Що вже тоді говорити про вплив на команду Бензема, Модрича та Ко у їхні пікові моменти? Карім у кампанії-2021/22 встиг забити 37 м’ячів та віддати 12 асистів у всіх турнірах! Француз став лідером ТОП-5 чемпіонатів за системою “гол + пас”. Саме його талант вичавлювати максимум у неочевидних ігрових епізодах дозволив “Реалу” досягти блискучого проміжного успіху в Лондоні.

На вихідних “вершкові” взагалі без нервів обіграли вдома “Хетафе” (2:0). Модрич, Кроос і Карвахаль отримали заслужений відпочинок, Бензема відбігав 75 ​​хвилин в енергозберігаючому режимі, а Менді скористався уїк-ендом, щоб підлікуватися перед поєдинком у відповідь із “Челсі”. Важко уявити, що із 12-очковим гандикапом за 7 турів до фінішу Прімери “Реал” упустить золото. До тріумфу в чемпіонаті Іспанії та взятого раніше Суперкубка країни мадридці можуть приплюсувати улюбленого вухатого.

“Челсі”

Поки що сезон складається для “синіх” рівно. В АПЛ команда Тухеля справедливо продовжує утримувати третій рядок, Кубок ліги у фіналі з “Ліверпулем” був прикро втрачений лише в серії пенальті через промах Кепи. При цьому “Челсі” все ще бореться за Кубок Англії (півфінал із “Крістал Пелас” відбудеться 17 квітня) та Лігу чемпіонів. На папері шанси “пенсіонерів” виглядають кращими саме у рамках внутрішнього турніру, та й сам Томас заявив, що шанси на потрапляння до півфіналу ЛЧ вкрай невисокі. Однак у той же час німець наголосив на бажанні підопічних боротися до кінця та віддати усі сили на полі “Бернабеу”.

Після гучних провалів проти “Брентфорду” (1:4) і “Реалу” (1:3) “Челсі” розбив на виїзді “Саутгемптон”, забивши бідолашному Форстеру шість голів без відповіді (0:6). Тим не менш, уболівальникам “синіх” не варто зазнаватися і стверджувати, що їхні улюбленці злісно розривали заради успішного доказу власної спроможності. Ні, просто аж надто погано виглядала команда Хазенхюттля, “святі” буквально змушували фаворита над собою потішатися.

І все ж таки, перемога із таким рахунком прямо напередодні важливого матчу однозначно розслабить “Челсі” психологічно. Тим паче, відступати лондонцям нікуди, вони атакуватимуть. Як і “Реал”, “пенсіонери” на вихідних й не викладалися – Тухель задовго до фінального свистка зняв із гри Хавертца, Сілву та Маунта. “Сині” всю весну бігають із забитими м’язами, тож лідери і були методично замінені.

Особисті зустрічі

06.04.22 ЛЧ “Челсі” – “Реал” 1:3

05.05.21 ЛЧ “Челсі” – “Реал” 2:0

27.04.21 ЛЧ “Реал” – “Челсі” 1:1

30.07.16 МКЧ “Реал” – “Челсі” 3:2

08.08.13 МКЧ “Реал” – “Челсі” 3:1

Цифри та факти

– “Челсі” чотири рази виходив до наступного етапу Ліги чемпіонів після поразок;

– “Реал” виграв 6 останніх матчів з 7 у рамках Ліги чемпіонів та забивав як мінімум 2 голи у цих зустрічах;

– Виїзна переможна серія “пенсіонерів” налічує 8 матчів.

Кадрова ситуація

На жаль, Азар – це перегорнута сторінка не лише для “Челсі”, але вже й для “Реалу”. Бельгійця можна знайти або в McDonald’s, або в лазареті, зараз Еден знову лікується. У Іско фарингіт, Мілітао дискваліфікований, Йовіч травмований, Вальєхо отримав позитивний тест на коронавірус. Участь у поєдинку Ферлана Менді – під невеликим питанням.

“Челсі” буде змушений обійтися без Лукаку, Хадсона-Одої та Барклі. Не великі втрати. Натомість Аспілікуета подолав COVID-19 та полетів у Мадрид разом із партнерами.