Ліга чемпіонів УЄФА
1/4 фіналу, матч-відповідь (перша гра 0:1)
12 квітня, 22-00. Мюнхен, Альянц Арена
ТВ: MEGOGO

Баварія

“Баварія” безсумнівно входить до числа найкращих 3-4 команд сезону нарівні з “Ман Сіті” і Ліверпулем”. Але все ж таки в порівнянні з машиною Фліка ця команда зробила невеликий крок назад, що особливо помітно у великих європейських матчах. Мюнхенці вже не так потужно стримують потенціал суперника, допускають контратаки і часто помиляються під час гри у високій лінії. “Баварія” все ще домінує практично в будь-якому матчі, просто ступінь цієї домінації зменшилася.

У першій грі хитрий Емері вчепився за ці невеликі слабкості суперника, що дозволило “субмарині” сенсаційно перемогти. Але сильно зваблюватися не варто. Зальцбург удома теж ледь не переміг “Баварію” (1:1) у 1/8, але як тільки дуель перенеслася на “Альянц Арену”, Ред Булл відразу отримав 7 м’ячів у свої ворота.

Об’єктивно кажучи, після нового року “Баварія” трохи здала. Були і поразки від “Бохума” (4:2), і виїзні фіаско у ЛЧ, і кілька необов’язкових нічиїх у чемпіонаті. На вихідних “Баварія” насилу забила “Аугсбургу” (1:0) наприкінці, ледь не перервавши довжелезну гольову серію на “Альянц Арені”.

Частково спад можна пояснити тривалою відсутністю Леона Горецкі та Альфонсо Девіса. Обидва є незамінними для системи, і обидва, на щастя для Нагельсманна, вже готові кинутися в бій. Крім Зюле, наставник може розраховувати на всіх ключових виконавців.

Вільяреал

“Вільяреал” блискуче проявив себе в першому матчі протистояння, але їхній перфоманс все ж таки залишив невелику гіркоту. Перемогли грізну “Баварію”, це так. Але “субмарина” повністю не потопила опонента, хоча можливості відправити Мюнхен на дно були і у Морено, який пробив у штангу і не зміг перекинути Нойєра здалеку, і у Данджуми, який міг розраховувати на дубль. Був і скасований гол Коклена. Словом, “Баварія” ще цілком при справах, та ще й тепер не на жарт розгнівана.

Виїзна серія “Вільяреала” в Ла Лізі може підштовхнути до думки, що у них мало шансів на “Альянц Арені”. Три останні виїзди закінчилися для “жовтої субмарини” сухими поразками, а всього у них 7 фіаско далеко від дому в 11 останніх зустрічах. Але всі, хто знайомий із європейською магією Емері, знає, що форма у чемпіонаті ніяк не пов’язана з континентальними баталіями. “Вільяреал” знищив “Ювентус” якраз у Турині (0:3).

Головна риса цієї команди, окрім завидної тактичної гнучкості, це стійкість. “Вільяреал” не боїться грати проти набагато більших клубів. У фіналі ЛЄ минулого сезону вони обіграли “Манчестер Юнайтед”, дотягли до серії пенальті в Суперкубку Європи з “Челсі”, і двічі зіграли по нулям з майбутнім чемпіоном “Реалом” у Ла Лізі. “Субмарини” залякуванню не особливо піддаються.

Статистика та факти

  • На вихідних з “Атлетиком” (1:1) Емері випустив повністю новий склад щодо матчу з “Баварією”;
  • “Баварія” грає в 1/4 ЛЧ у рекордний 20-й раз, 10 останніх виходів припало на 11 попередніх сезонів. У “Вільяреала” всього три виходи в історії клубу;
  • “Баварія” фінішувала у групі з найкращим показником очок (18), забитих (22) та пропущених голів (3);
  • “Вільяреал” 6 із 10 очок на груповому етапі набрав на виїзді;
  • “Вільяреал” не поступався німецьким клубам у 5 останніх зустрічах;
  • Після домашньої перемоги у першому матчі “Вільяреал” виходив далі у 15 із 16 разів (враховуються всі єврокубкові протистояння)