Сьогодні, дев’ятого квітня, відбувся не анонсований візит до Києва прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Як повідомляє видання ВВС, на зустрічі з Зеленським глава британського уряду представив новий пакет фінансової та військової підтримки України.

“Прем’єр-міністр поїхав в Україну, щоби зустрітися з президентом Зеленським особисто та продемонструвати цим солідарність з українським народом. Вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр представить (Зеленському) новий пакет фінансової та військової допомоги”, – йдеться у заяві речника британського уряду, яку цитує видання ВВС.

Власне, про візит до Києва і його ціль у твіттері написав сам Борис Джонсон:

“Сьогодні відвідую свого друга Володимира Зеленського в Києві. Створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі України проти варварської кампанії росі”.

Як відомо, Велика Британія анонсувала новий пакет допомоги Україні одразу після різанини в Бучі. Раніше йшлося про те, що Лондон передасть Україні ПЗРК Starstreak і протитанкову зброю, а також іншу військову техніку на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів.