Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив актуальну інформацію з фронту станом на 18:00 09.04.2022. Як випливає зі зведення, найгарячішими точками в Україні залишаються Ізюм (Харківська область) та Маріуполь (Донецька область). Основні зусилля противник спрямовує на те, аби захопити ці населенні пункти.

“Ворог й надалі проводить підготовчі заходи з метою активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей.

Залишається високою ймовірність залучення противником диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури. Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України”, – пише Генштаб.

Під загрозою залишається Харків. Генштаб пише, що ворог здійснює часткове блокування першої столиці України. Задля того, аби приховати пересування своїх військ, росіяни глушать мобільний зв’язок.

“На Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля окупантів зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка. Разом з тим, загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ в районах Новотошківського, Степного і Мар’їнки”, – пише командування ЗСУ.