Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу, перший матч
6 квітня. Вільярреал. “Естадіо де ла Сераміка”
“Вільярреал” 22:00 “Баварія”
Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

“Вільярреал”

У “Жовтої субмарини” далеко не та форма, що була у грудні, коли вона громила всіх підряд, забиваючи більше за “велику трійку” Прімери. В останніх двох турах команда Емері програла “Кадісу” 0:1 (17-е місце) та “Леванте” 0:2 (19-е місце). Відчуваєте дно?

Втім, не поспішайте геть ховати “Вільярреал”. Це він позиційно атакувати не вміє, чим і користуються аутсайдери; у глибокій обороні і на контратаках південці все ще небезпечні. “Ювентус” збрехати не дасть – команда Емері 75 хвилин простояла біля своїх воріт, а потім як вибігла, так одразу й забила тричі. “Баварії” треба було насторожі до останньої хвилини.

Лідери “Субмарини” – Пау Торрес у захисті, Дані Парехо у центрі поля та Жерар Морено у нападі. Останній взагалі топ, коли у формі, але після низки травм бігає посередньо. Воротар Херонімо Рульї сильний, коли ловить кураж, але при цьому може й привезти. А, ну і останнє – “Вільярреал” дуже успішний саме вдома, де не програє вже 9 матчів поспіль. Враховуючи, що і “Баварія” далеко не завжди викладається на 100% у гостях, варіант із нічиєю цілком реальний.

“Баварія”

Гегемонія “Баварії” у Бундеслізі вже набила оскому, але минати і не думає. Ось і цього сезону німці ще до вирішальних стадій ЛЧ вирішили всі питання вдома – конкурентів навіть не видно.

У 1/8 ЛЧ команда Юліана Нагельсманна спочатку оступилася в Зальцбурзі (1:1), але потім яскраво виправилася вдома (7:1), заново вселивши жах у конкурентів. Ось як зупинити цю машину? Що робити з рухом Мюллера? З ударами Левандовського? З височенним ігровим інтелектом Кімміха? Правду кажучи, відповідей немає ні в кого. Емері як майстер оборони план підготує, але гарантій успіху 0,0%.

Єдиний мікроскопічний шанс іспанців у вмінні “Баварія” іноді “не вийти на поле”. Це буває рідко і не переростає в серію, але, наприклад, лідер Бундесліги програв “Бохуму” (2:4) у лютому. До цього були дивні фіаско від “Гладбаха” та “Аугсбурга” – причому всі на виїзді. Раптом і завтра на нас чекає щось схоже? Хоча ні, маячня.

“Вільярреал” – “Баварія”: статистика особистих зустрічей

Раніше команди зустрічалися лише двічі – було це у груповому раунді ЛЧ-2011/12, і тоді німці впевнено виграли обидва матчі 2:0 та 3:1.

З гравців, що виходили тоді на поле, у “Баварії” залишилися лише Нойєр та Мюллер; у “Вільярреала” – Маріо Гаспар.