У Міністерстві закордонних справ Угорщини відкинули прохання України про постачання зброї через свою територію та відмову від російської нафти та газу. Про це повідомляє голова МЗС Угорщини Петер Сійярто у Facebook.

“Вчора на саміті прем’єр-міністрів Євросоюзу Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги українців: дозволити постачання зброї через нашу територію, а заразом зупинити закупівлю нафти і газу в росії. Ми розуміємо, що Україна та український народ – найважливіше для президента України. З іншого сторони, безпека Угорщини та угорського народу – найважливіше для нас”.

“Ми зробимо все можливе, щоб Угорщина не була вв’язана в цю війну, тому більше не допустимо постачання зброї через нашу країну. Ці поставки означають знищення військової цілі, і ми не хочемо ризикувати життям та безпекою угорського народу. Заодно і угорцям не дамо заплатити ціну війни. Зупинка газу та нафти з росії унеможливить постачання енергії в нашу країну, одночасно призведе до різкого зростання вартості накладних витрат. Тому ми продовжуємо не підтримувати продовження санкцій на енергоресурси”.