Ексгравець і тренер “Динамо” Леонід Буряк оцінив рівень сьогоднішнього “Шахтаря”, який у поточному сезоні зробив золотий дубль.

– “Шахтар” обігнав “Динамо” за виграними Кубками України і зрівнявся з киянами за внутрішніми трофеями. Почалася епоха гегемонії гірників в Україні?

– Це футбол. Невідомо, як воно буде. Те, що є в “Динамо”, ніхто не забере.

– “Гірники” домінують над “Динамо”?

– У матчі “Шахтар” – “Динамо” (1:0) у другому колі УПЛ була рівна гра. Я не можу сказати, що донеччани переграли суперника. Був поставлений сумнівний пенальті. Я говорю не про те, чи влучив м’яч у руку в штрафному майданчику, а про фол на Віталії Буяльському перед цим, який не зафіксували.

“Шахтар” виграє – немає питань. На здоров’я, вітаю їх. “Динамо” йде своїм темпом. Що вищою буде конкуренція в УПЛ, то краще для нашого футболу.

– Функціонери “Шахтаря” заявляли, що будують найсильнішу команду у своїй історії. Чи можна сказати, що вони вже досягли мети?

– Я не хочу втручатися у справи “Шахтаря”. Я читав висловлювання менеджменту донеччан, але не думаю, що це так. Вони фахівці. Не знаю, що вони хочуть. Не думаю, що це найкращий “Шахтар” в історії.

Вважаю, що їм потрібно бути трохи скромнішими й тихішими. У всій цій ситуації, якби не було Ріната Ахметова з його запалом і любов’ю до клубу, про “Шахтар” би вже всі забули. Слід їм заспокоїтися і хоча б виграти групу в Лізі чемпіонів або Лігу конференцій. А говорити можна все що завгодно.

Я з повагою ставлюся до “Шахтаря”. Коли донеччани виступають на міжнародній арені, ми всі їх підтримуємо. У них талановита молодь. Просто в житті буває, що всі вважають гравців талановитими, а потім, коли вони зустрічаються із суперником високого рівня в Європі, соромно на все це дивитися.