Велику Британію та Ірландію назвуть спільними господарями Євро-2028 у разі, якщо жодну конкурентну заявку не подадуть до кінцевого терміну в середу.

Про це повідомляє The Times.

Якщо ніхто не подасть заявку в останню хвилину, то УЄФА ухвалить офіційне рішення про проведення турніру в Ірландії, Англії, Шотландії, Вельсі та Північній Ірландії 7-го квітня.

УЄФА також встановить крайній термін до кінця року для отримання всіх необхідних державних гарантій. Якщо вони не надійдуть вчасно, то місце проведення обиратимуть заново.

Також очікується, що Італія підтвердить свою заявку на проведення Євро-2032. Туреччина наполягала на тому, щоб УЄФА розглянула їхню заявку на 2028-ий або 2032-ий роки, оскільки раніше їх заявки виявилися невдалими, але джерела кажуть, що вона, схоже, вирішила не складати конкуренції Великій Британії та Ірландії.

росія також розглядала заявку на Євро-2028, але від неї відмовилися після вторгнення в Україну.

Очікується, що УЄФА розширить турнір з 24-ох команд на Євро-2024 в Німеччині до 32-ох команд 2028-го року. Однак, згідно з правилами УЄФА щодо спільного проведення, ймовірно, жодна з п’яти країн-господарів не пройде кваліфікацію автоматично.

Необхідні державні гарантії включають, серед інших вимог, зобов’язання щодо безпеки, маркетингу, податків і віз.

Наприклад, УЄФА вимагатиме звільнення від податку на прибуток для всіх гравців, які беруть участь у турнірі, щоб прибутки під час Євро-2028 не обкладали податком на прибуток Великої Британії. Такі гарантії уряд надав для минулорічних матчів Євро-2020 та Суперкубка УЄФА в Белфасті, тому це не повинно створювати жодних проблем.