Директор з розвитку «Руху», росіянин Максим Мотін розповів про вторгнення Росії в Україну:

– Щодо вторгнення окупантів не може бути двох позицій. Все однозначно: росія напала на Україну. Це жах. Зараз триває повномасштабна війна, яка нічим не обґрунтована. Це все хворі амбіції однієї маленької людини, яка зараз перебуває на посту президента країни з ядерною зброєю. Від путіна страждає весь світ.

Більшість росіян не розуміють що відбувається в Україні. Вони не знають, що таке свобода. Вже два покоління людей виросли, які не розуміють значення цього слова. Вони не знають, як це не боятися поліцейського на вулиці, як це вільно висловлювати свою позицію. Ці хлопчаки, які зараз гинуть в Україні, а станом на сьогодні таких вже майже 13 тисяч, народилися при путіні і при ньому ж загинули. Такий у них життєвий шлях.

Є одна ключова відмінність між українцями та росіянами. Українці – свободолюбива нація, яка не може жити в неволі. Так було завжди історично. Натомість, росіяни звикли підпорядковуватись. Їм потрібен цар, який за них все вирішить. Яке рішення цар прийме – так і буде. З’єднувати ментально народи можна культурою, мистецтвом, творчістю, миром, але аж ніяк не війною. Ще кілька наступних поколінь українців ніколи не забудуть звірства, які натворила росія. Я дуже сподіваюсь, що ця війна стане кінцем путіна. Він не здобуде жодного клаптика української землі. Не впевнений, чи росія буде існувати через 5-10 років. Це початок кінця.

Пішов третій тиждень війни. Очевидно, що Україна перемагає. Дуже сподіваюсь, що кінцевим результатом війни стане повернення Донецька, Луганська та Криму. Весь світ вже сміється над російською армією. Окрім того, як стріляти з ракетних установок по мирних громадянах, по пологовим будинках, по школах, по житлових кварталах вони більше нічого не вміють. Я вірю в перемогу України. А росіянам я хочу сказати наступне: готуйтесь, що впродовж наступних десятиліть ви будете зобов’язані просити вибачення за те, що ви натворили, в тому числі своїм мовчанням. У кожного з вас є дзеркало, тож просто подивіться в нього і побудьте наодинці зі собою. Без лайливих слів більше сказати нічого не можу і не хочу. Якщо будуть такі росіяни, які це прочитають і будуть говорити, що не все так однозначно, то їм варто піти лише в одному напрямку – вслід за російським кораблем.