Міністр оборони України Олексій Резніков розкрив деякі деталі зустрічі міністрів оборони сорока країн на базі “Рамштайн” у Німеччині. За підсумком було легалізовано перехід України на західні калібри і техніку та створено Консультативну групу з питань оборони України.

Резніков сказав, що було створено Консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі, і у рамках якої раз на місяць “звірятиметься годинник” з партнерами. Постійний механізм дозволить оптимізувати і пришвидшити важливі процеси щодо отримання зброї, вдосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію.

За словами міністра, ухвалено стратегічне рішення переходу на західні калібри та техніку. Зокрема, Україна вже отримує артилерію калібру 155-мм. Поступово це забезпечить повну взаємосумісність української армії з арміями країн НАТО, що стане значним посиленням східного флангу Альянсу.

Мова також йшла не тільки про поставки зброї та боєприпасів. Обговорювали виробництво озброєнь та військової техніки, місце України у цих процесах.

Резніков заявив:

“Українські воїни вже деякий час опановують західну зброю. Цю роботу не афішували, щоб забезпечити комфорт партнерам. Зараз навчальні програми будуть масштабовані і поширені навіть на ті зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких Україні поки немає політичних рішень”.

Очільник відомства додав, що загалом коаліція в підтримку України проти кремлівського зла посилюється.

Нагадаємо також, що сьогодні, 27-го квітня, у США відбудеться голосування за закон ленд-лізу.