Кубок Азії, 1/2 фіналу
6 лютого, 17:00. “Ахмад бін Алі” (Аль-Райян)
Головний арбітр: Мохаммед Абдулла Хассан Мохамед (ОАЕ)
ТВ: Спорт 1

Йорданія

Груповий етап для підопічних Хусейна Амути дався доволі нерівно. Почали вони з перемоги, розгромивши підсумкового аутсайдера квартету Малайзію. Далі була вищезгадана гра проти Південної Кореї, у якій вдалося вирвати нічию лише завдяки чудовому кількахвилинному відрізку наприкінці першого тайму. А ось в останньому турі йорданці програли Бахрейну і мусили з третього місця групи дивитися на результати інших квартетів. У підсумку, вдалося вийти до плей-оф.

Результати в іграх на виліт були більш яскравими. В обох раундах були здобуті перемоги в основний час. Однак сценарій вражає, а особливо матчу 1/8 фіналу проти Іраку. Йорданці перші забили, але у середині другого тайму двічі поспіль пропустили. Згодом команда Хусейна Амути залишилася грати у більшості і змогла вирвати не те що нічию, а перемогу у компенсований час завдяки голам на 90+5 та 90+7 хвилині. Казка. У поєдинку чвертьфіналу проти Таджикистану все було легше: автогол гравця команди суперників на 66 хвилині так і став єдиним у цьому матчі.

Кадри господарів

Практично всі футболісти збірної Йорданії представляють або внутрішній чемпіонат, або змагання країн Близького Сходу, або Малайзії. Є лише один футболіст, котрий виступає у Європі: півзахисник “Монпельє” Муса Аль-Тамарі. Він лише цього сезону приєднався до французького чемпіонату, однак відразу ж там став основним. Атакуючий моторчик збірної.

Південна Корея

На цьому турнірі корейці ще не програвали, однак і результати у них дуже цікаві: чотири нічиїх в основний час у п’яти матчах. Груповий етап вони розпочали з перемоги над Бахрейном, який, як ми уже знаємо, став у підсумку лідером квартету (і уже вилетів від Японії). Далі була два поспіль нічийних результати з дуже результативними рахунками: проти Йорданії та Малайзії. Для останніх це було єдиний набраний заліковий пункт на турнірі, який вони вирвали на 90+15 хвилині. Ось такий парадокс.

У рамках плей-оф корейці згадували про результат лише у компенсований до другого тайму час. Спочатку проти Саудівської Аравії вдалося вирвати нічию на 90+9 хвилині. У підсумку все дійшло до серії пенальті, де Сон і компанія святкували перемогу. В чвертьфіналі врятувати нічию в основний час вдалося трохи швидше – на 90+6 хвилині завдяки пенальті. У цьому випадку уже екстратайм став вирішальним: Сон Хин Мін прямим ударом зі штрафного вивів свою команду до наступного раунду.

Кадри гостей

У корейців значно більше зірок у складі. По-перше, це багаторічний лідер і капітан Сон Хин Мін. Далі – його партнер по АПЛ, нападник “Вулвергемптона” Хван Хі Чан. Такж Кан Ін Лі з ПСЖ, Дже Сон Лі з “Майнца”, Кім Мін Дже з “Баварії” і представники менш статусних європейських та азійських чемпіонатів.

Останні п’ять матчів Йорданії та Південної Кореї

Останні п’ять зустрічей господарів

02.02. Таджикистан – Йорданія 0:1
29.01. Ірак – Йорданія 2:3
25.01. Йорданія – Бахрейн 0:1
20.01. Йорданія – Південна Корея 2:2
15.01. Малайзія – Йорданія 0:4

Останні п’ять зустрічей гостей

02.02. Австралія – Південна Корея 1:2 (після д. ч.)
30.01. Саудівська Аравія – Південна Корея 1:1 (2:4 в с. п.)
25.01. Південна Корея – Малайзія 3:3
20.01. Йорданія – Південна Корея 2:2
15.01. Південна Корея – Бахрейн 3:1

Останні п’ять особистих зустрічей між суперниками

20.01.24. Йорданія – Південна Корея 2:2 (Кубок Азії-2023)

14.11.14. Йорданія – Південна Корея 0:1 (ТМ)

05.09.08. Південна Корея – Йорданія 1:0 (ТМ)

07.06.08. Йорданія – Південна Корея 0:1 (Кваліфікація на ЧС-2010)

31.05.08. Південна Корея – Йорданія 1:2 (Кваліфікація на ЧС-2010)