Сьогодні в Сієні підопічні Олега Кузнецова провели третій, вирішальний матч в еліт-раунді кваліфікації Євро-2022 (U-17) — проти команди Італії. Вихід до фінального турніру юнацькій збірній України гарантувала лише перемога. За інших обставин треба було враховувати результат паралельного поєдинку Польща — Косово (2:1).

Відбір Євро-2022 (U-17), 3-й тур.

Італія – Україна 3 : 1.

1 – 0. Вацці – 28.

2 – 0. Ді Маджо – 59.

3 – 0. Ліпані – 74.

3 – 1. Балача – 90+3.

Вилучення: Янович, 57

Нереалізований пенальті: Кремчанин, 63

В першій половині 1-го тайму збірна Італії впевнено контролювала м’яч. На 8 хв перший удар у матчі – Ді Маджо пробив вище воріт з-за меж штрафного майданчика. На 12 хв небезпечний момент для Італії! Фесюк рятує свої ворота після удару впритул від К’яродії! Блискучий сейв нашого воротаря! На 15 хв небезпечний момент для Італії! Гусєв страхує Сизонюка і не дає Больцану вийти віч-на-віч з воротарем!

18 хв: Перший удар України! Гусєв прорвався на ударну позицію і пробив з лівої ноги у бік ближнього кута — трохи невлучно! На 24 хв знову небезпечний момент для України – Деркач виконав подачу зі штрафного, а Нагрудний ударом головою спрямував сферу до рук воротаря. Перший удар у площину від українців.

26 хв – Небезпечний момент для Італії! Ді Маджо розхитав захисника, прострілив справа, і Больцану не вистачило дещиці, щоб дістатися м’яча і відправити його у ворота. 28 хв: Гол Італії! Больцан прийняв м’яч у штрафному і вдало скинув його під удар Вацці. Той прямим ударом розстріляв дальній кут Фесюка. 1:0. Досить легко Італії вдається проходити через українські лінії, але захист грає компактно та надійно, не давши можливості Вацці завдати удару. Черговий сейв українськог воротаря на 36хв, який у карколомному стрибку перевів м’яч після удару італійського гравця на кутовий.

У другому таймі Україна значно покращила контроль м’яча у порівнянні з першим таймом, проте поки без небезпеки біля воріт Італії. На 55 хв. Небезпечний момент для України! Гусєв ударом з дальньої дистанції пробив у півметрі вище від дальньої “дев’ятки”. На 57 хв. Червона картка для України! Арбітр вилучає Яновича за позбавлення суперника очевидної гольової можливості проти Онофрієтті. Це сталося у результаті швидкої італійської контратаки. Покарання прийшло митєво – Ді Маджо прямим ударом зі штрафного з 15-ти метрів поклав сферу у нижній дальній кут. 2:0.

63 хв. Україна не реалізовуває пенальті! Удар Кремчаніна влучив у стійку, він же добив м’яча у ворота, проте це був його другий дотик, і арбітр не зарахував взяття воріт.

Значно знизився темп гри. Італію влаштовує рахунок 2:0, а Україні бракує кондицій та зайвого гравця, щоб спробувати повернутися у гру.

74 хв. Гол Італії. Ліпані замикає подачу з кутового і доводить рахунок до розгромного.
77 хв. Кутовий для Італії. Сизонюк перервав подачу з кута поля і нівелював загрозу для своїх воріт.
85 хв. Вже дограють матч команди, в якому Україні все-таки не вистачило майстерності та свіжості, щоб поборотися за позитивний результат. Дзень дотепно п’ятою відкинув м’яч на Гусєва, але захиснику не вдалося його приборати та завдати акцентованого удару по воротах.

90+3 хв. Гол України! І все-таки команда Кузнецова відзначається м’ячем престижу. Балача ударом головою замикає подачу Кремчаніна з кутового!

90+4 хв. Фінальний свисток матчу. Україна програє Італії з рахунком 1:3 і не виходить на чемпіонат Європи серед 17-річних збірних команд.