Журналіст Ігор Циганик прокоментував нещодавній інцидент із Григорієм Суркісом у пункті пропуску Краковець на Львівщині.

Нагадаємо, 22 квітня Григорія Суркіса затримали Григорій Суркіс був затриманий на кордоні – нардеп намагався вивезти з України 13 годинників під час перетину державного кордону України. Під час виїзду до Польщі народний депутат не задекларував 13 коштовних годинників. Після перевірки Суркіса-старшого таки пропустили, але вже без годинників – ті залишилися в Україні.

“Чи Григорій віз годинники для всього Динамо, тобто, все для футболу? Я не хочу коментувати нефутбольні справи. Є люди, які повинні за це відповідати. Якщо він порушив закон, чи неправильно щось зробив – його потрібно карати.

Я не розумію, коли люди зараз вивозять щось з України в такий складний час. От чесно, не розумію. Навпаки, повертайте в Україну. Хочеться, щоб повертали в Україну. Є час, щоб збирати каміння, а є час, щоб розкидати каміння. Зараз – час збирати.

Оце мій коментар з цього приводу. Я цього не розумію. Законно/незаконно, правильно/неправильно – це повинні зробити органи. Я просто не розумію, чому щось вивозити. Та навпаки, завозити сюди треба. І багато часу треба буде, коли треба завозити все сюди. Всі активи, гроші по можливості, шоб запустити економіку. Я так собі думаю”, – заявив Циганик в ефірі Циганик Live.