Інтер обіграв Рому в рамках 34-го туру Серії А.

Серія А, 34-й тур

Інтер – Рома 3 : 1.

1 – 0. Дюмфріс – 30.

2 – 0. Брозовіч – 40.

3 – 0. Мартінес – 52.

3 – 1. Мхітарян – 85.

“Інтер”: Хандановіч, Шкріньяр, Де Фрай, Дімарко (А. Бастоні 64), Думфріз, Брозовіч (Гальярдіні 72), Барелла, Чалханоглу, Перішич (Гозенс 72), Джеко (Корреа 63), Лаутаро Мартінес (Санчес 82)

“Рома”: Патрісіу, Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс, Карсдорп, Олівейра (Бове 80), Залевські (Вінья 78), Лоренцо Пеллегріні (Верету 64), Мхітарян, Ель-Шаараві (К. Перес 64), Абрахам (Шомуродов 78)

Попередження: Брозовіч 46, Чалханоглу 87 – Манчіні 36, Олівейра 79

Рома понад три місяці не програвала в Серії А. Серія позитивних результатів знову воскресила мрії про потрапляння в зону Ліги чемпіонів. Однак виїзд у Мілан заздалегідь обіцяв бути вкрай складним. Річ у тім, що “вовки” не можуть обіграти Інтер уже п’ять років. Публіка на Сан-Сіро тепло привітала Жозе Моурінью, але на цьому люб’язність закінчилася. Зрештою, “нерадзуррі” потрібно вирішувати свої чемпіонські завдання.

Сьогоднішній матч стартував із розвідки. Ніхто не форсував події та зайвий раз намагався не ризикувати. Першим змусив суперника нервувати Інтер. Якщо точніше – Чалханоглу. Хакан завдав удару метрів з 25-ти. Патрісіу не без проблем впорався. Далі знову кілька хвилин затишшя, і супермомент у Роми. Манчіні після кутового мав забивати, але м’яч по-зрадницьки пролетів повз ближню дев’ятку. Інтер покарав миттєво. Римляни не встигли повернутися після стандарту, і Дюмфріс зіграв у стилі топового центрфорварда. Нідерландець уник офсайду і ледь не від центрального кола помчав відкривати рахунок. До речі, в першому колі він також забивав у ворота Роми.

Інтер відчув вразливість суперника і цілковито заволодів ініціативою. Десятихвилинка домінування господарів закономірно завершилася другим голом. Манчіні поки показував партнерам, які зони потрібно закрити, проспав вривання Брозовіча. Хорват з легкістю розхитав опонента і розкішним обвідним ударом відправив м’яч у сітку. Ще до перерви рахунок міг стати розгромним, але Дімарко відверто пробачив гостям необережну гру в обороні. Пауза жодним чином не допомогла “джалороссі”. Відтак, на 51-й хвилині третій м’яч таки влетів у ворота Патрісіу. Після кутового захисники просто спостерігали, як Лаутаро прицільно б’є головою.

Після цього гра очікувано завмерла. Інтеру все подобалося, а Рома, вочевидь, не вірила у камбек. Майже увесь другий тайм команди просто догравали. Лише поодинокі спалахи змушували вболівальників активізуватися. Усе для цього робили “вовки”. Спочатку ледь не привезли гол у власні ворота – Карсдорп трохи підставив Патрісіу. Обійшлося. А вже на останніх хвилинах “джалороссі” таки забили Інтеру вперше за три матчі у нинішньому сезоні. Класну комбінаційну атаку влучно завершив Мхітарян. На цьому все.

Фінальний свисток зафіксував першу поразку Роми в чемпіонаті з 9 січня. У підопічних Жозе Моурінью залишилося 58 очок та п’ята сходинка в турнірній таблиці. Натомість в активі Інтера тепер 72 пункти, що дозволило повернути собі лідерство, випередивши Мілан. Завтра “россонері” в Римі проведуть свій матч 34-го туру проти Лаціо, а посеред тижня Інтер зіграє перенесений поєдинок з Болоньєю. Математично боротьба за Скудетто в самому розпалі, але тепер саме Інтер став господарем становища.