Колишній гравець збірної Грузії, а нині головний тренер «Галла» Шота Арвеладзе поділився думками про вторгнення РФ в Україну.

– Ви оперативно відреагували на події в Україні – у соцмережах висловили підтримку нашій країні у перший день повномасштабного російського вторгнення.

– Я б не назвав це першим днем, протистояння тривало роками. Слід цікавитися усім, що відбувається у світі, особливо, якщо йде мова про країну, яку ми любимо і поважаємо.

Якщо зануритися в історію, то можна простежити інший момент – це не трапилося 24 лютого чи у 2008-му, як у випадку з Грузією. Воно розпочалося дуже давно, багато десятиліть тому. 24 лютого – це, скоріше, офіційна дата чергового етапу. Відчувалося, що напад відбудеться рано чи пізно.

Мене хвилюють події в Україні, я не далекий від них, читаю та цікавлюся ними. Для нас важливий мир, для нас важливі люди. Я намагаюся зрозуміти, для чого це все? Для чого ми граємо у футбол? Для чого когось вітати з днем народження? Чи, наприклад, вітати з Великоднем.

Я телефоную своїм друзям з мусульманських країн і вітаю їх із Рамаданом. Вони казатимуть мені теплі слова з нагоди Пасхи. А у цей час хтось дозволяє собі забирати чуже і бомбити мирну країну. Воно тобі не належить. І ніколи не належатиме.

А потім дехто дивується, що хтось когось не любить чи не поважає. Мовляв, звідки береться ненависть.

Я був би щасливим, якби Україні не потрібні були герої. Але, на жаль, у 21 столітті ми все ще потребуємо героїв. Україна – країна-герой. Ваші люди тримаються, б’ються за свою Батьківщину. І не лише за свою Батьківщину. Україна дає волю іншим.

Дивитися на це боляче, та моє серце тішиться, що є така нація, яка може так завзято воювати.

В Англії про події в Україні говорять ледве не з ранку до вечора. У всіх людей спільне бачення – не можна брати чуже.

Знаєте, що дивує – росіяни навіть не мають сміливості назвати те, що роблять в Україні, словом «війна». Яка спецоперація? Не буває операцій дво– чи тримісячних. Операція – це максимум годину, дві. Хрін з ним, 24 години. А тут питання місяців.

Вони навіть не можуть сказати світові, що вони розпочали війну. Це найгірше. Скажіть відверто, якщо ви такі круті, – сказав Арвеладзе.