Україна U-17 переграла Косово (2:0) у першому турі вирішального етапу кваліфікації на Чемпіонат Європи 2022.

Євро 2022 U-17. Група 6, 1 тур

Косово U-17 – Україна U-17 – 0:2

Голи: Кремчанин, 75, Олексій Гусєв, 90+2

Завдання команди Олега Кузнєцова було непросте. Адже попереду матчі проти збірних Італії (господарі турніру) та Польщі, а на Євро виходять лише переможці груп та 7 найкращих володарів других місць. Косово завдяки двом мінімальним перемогам над Фарерами та Австрією посів 2 рядок у своїй групі на попередньому етапі відбору, поступившись лише Словнеїі. Україна феєрично била Португалію та пробилася на вершину квартету. Цікаво, що тоді “синьо-жовті” взагалі почали відбір з поразки від Уельсу.

Звітний поєдинок почався не дуже спішно. Вінгер Ювентуса Фірман та динамівець Маткевич заробили кілька штрафних ударів, але зі стандартів витиснути нічого особливого не вдавалося. Косовари традиційно для себе обрали захисну тактику. Перший удар у матчі трапився на 13 хвилині. Згаданий Маткевич не зміг переграти воротаря Гьокая. На інші спроби довелося чекати ще з добрий десяток хвилин. Голкіпер Шахтаря Владислав Кравець вперше виручив на 36-й. Пробивав Кайтазі, який після перерви ще й поцілив у каркас воріт.

З ударів Фірмана, Кремчанина і Маткевича стартувала друга половина. Двічі виручив воротар суперника. Гра розкрилася, і пішов обмін ударами. Вирішальний гол прийшов після того, як вкотре виручив Кравець. Перемогу, як і в матчі проти Португалії (плюс також під завісу поєдинку), приніс Дмитро Кремчанин з пасу нападника Шахтаря Деркача, який вийшов на заміну. Один з найтехнічніших наших гравців забив уже 3 гол за 3 останні матчі кваліфікації на Євро-2022. До цього вінгер Динамо додав ще 3 асисти. Саме з пасу Кремчанина крапку в зустрічі поставив Олексій Гусєв, син легенди київського клубу.