Серія А. Аталанта – Еллас Верона 1:2. Ще й Малиновський травмувався

 33-й тур Бергамо. “Гевісс Стадіум”

“Аталанта” – “Еллас Верона” 1:2

Голи: Скальвіні 82 – Чеккеріні 45+1, Коопмейнерс 55 (автогол)

“Аталанта”: Муссо, Скальвіні (Пашаліч 86), Деміраль (Джимсіті 57), Паломіно, Хатебур (Пеццелла 56), Де Роон, Коопмейнерс, Дзаппакоста, Малиновський (Міранчук 34), Бога (Муріель 56), Сапата

“Еллас Верона”: Монтіпо, Казале, Гюнтер (Шутало 37), Чеккеріні (Велозу 71), Фараоні, Тамез, Іліч, Лазовіч (Депаолі 78), Барак, Капрарі (Лазанья 78), Сімеоне (Хонгла 78)

Попередження: Паломіно 25, Малиновський 31, Коопмейнерс 58 – Гюнтер 9, Казале 21, Чеккеріні 67

 “Аталанта” кинула всі сили на Лігу Європи. Чого вистачило лише для чвертьфіналу. У лізі вона тим часом здобула лише три перемоги в 14-ти матчах, йшла 14-ою в турнірній таблиці другого кола. Вдома не перемагала в шести з семи. Після вильоту від “Лейпцігу” в четвер Джан П’єро Гасперіні вже почав підсумовувати не лише сезон, а й всю шестирічну каденцію. Щоправда, запевняв разом з воротарем Хуаном Муссо, що збирається боротися за вихід до Єврокубків на сезон 2022/23. Але сьогодні боротьба не вдалася.

Власне, і “Аталанта”, і “міні-Аталанта”, як називають “Верону”, нині в поганій формі. Проте спромоглися видати гру в своєму стилі. Швидку, інтенсивну, жорстку, з акцентом на двобої. З майже сорока ударами по воротах. Очікувано не вистачало точності.

Почали краще господарі. Малиновський обігрався з Сапатою і потужно пробивав метрів з дев’яти. По центру, тому Монтіпо вдалося відбити. Дзаппакоста прорвався з пасу Бога і також пробив в центр. Малиновський здалеку не влучив. Потім розпочали гості. Фараоні з гострого кута в падінні влучив у стійку, Капрарі спрямував штрафний у поперечину, Муссо відбив удар Сімеоне в ближньому куті. Наприкінці першого тайму “Аталанта” повернулася. М’яч потрапляв до Сапати та Хатебура метрів за 7-8 від воріт, і вони мали пробивати точніше.

Рахунок все ж таки було відкрито ще до перерви. Веронці перехопили м’яч у центрі поля, пішли в контратаку, Сімеоне вийшов на воротаря, навісив на голову Чекеріні, який забив в порожні ворота. Щоправда, арбітри спочатку показали офсайд, але ВАР їх виправив. На початку другого тайму “стінка” Іліча і Тамеза пройшла центр оборони бергамців як ніж крізь масло, серб пробив, м’яч зрикошетив від воротаря в Коопмейнерса і далі в сітку.

“Аталанта” намагалася боротися. Зрештою відіграла один м’яч, коли Дзаппакоста навісив на Скальвіні. За десять хвилин до цього Монтіпо витягнув удар головою іншого центрального захисника Паломіно. Але навіть в такі хвилини “Верона” виглядала зібранішою та небезпечнішою, цікавішою командою. Сімеоне намагався пробити Муссо з гострого кута, а Лазовіч – впритул, Лазанья здалеку влучив у стійку.

Третя поразка “Аталанти” поспіль і у всіх турнірах, і у Серії А. І того, і іншого не було з січня 2016-го року. Тоді Гасперіні ще не тренував команду. Вона в ямі, з якої неясно, чи вибереться і неясно, чи хоче взагалі вибиратися. До сьомого місця – п’ять очок. Ще й Малиновський, який, як завжди, розпочав матч активно, розгортав атаки, під час стику (за який отримав жовту картку) пошкодив коліно і змушений був залишити поле.