Головний тренер “Динамо” Мірча Луческу прокоментував рішення не відпускати гравців до збірної України на квітневий збір.

– З самого початку я говорив, що головна мета українського футболу – кваліфікувати національну команду на чемпіонат світу. Вся тренувальна програма “Динамо”, яку я розробив, призначена для ЧС, бо я не маю інших змагань. Це наша спільна мета.

Я ініціював план, щоб допомогти футболістам “Динамо” залишити країну разом із сім’ями, жити та тренуватися у найкращих умовах. Водночас ми наполягали на організації турне Європою, щоб привернути увагу до ситуації в Україні. Присутність «Динамо» в Європі приваблює, а прибуток дістається нужденним, особливо дітям. Ось дві важливі речі – гуманітарна частина та підготовка гравців до збірної.

Я знаю, що легіонери все одно можуть приїхати до збірної лише після завершення їхніх чемпіонатів у 20-х числах травня. Тому було б помилкою викликати гравці «Динамо» та «Шахтаря» – вони могли добре б підготуватися і у своїх командах. Для того, щоб залишити клуби, має бути логіка. Було б помилкою ділити футболістів на 2 групи – місцевих та легіонерів. Було б помилкою тримати їх у збірній протягом місяця.

Але я сказав своїм футболістам, що вони можуть покинути клуб у будь-який час, якщо це необхідно. Знову ж таки моя мета – допомогти футболістам підготуватися до ігор за збірну, – сказав Луческу.