27-річний Іньякі Вільямс – один із лідерів іспанського клубу “Атлетик” з Більбао, який веде боротьбу за потрапляння у зону єврокубків.

Перший матч у чемпіонаті Вільямс провів ще у 2014-му, коли йому було 19 років, і з того часу є незмінним футболістом команди.

В останньому матчі, який Вільямс провів за “Атлетик”, його команда програла “Сельті” з рахунком 0:2. А сам футболіст провів на полі лише тайм, після чого його замінили у перерві.

Попри відсутність результативних дій та поразку команди, для Іньякі Вільямса матч проти “Сельти” став особливим. І підтвердив його статус основого футболіста команди.

Матч проти “Сельти” став для форварда “Атлетика” ювілейним. Упродовж шести років поспіль футболіст виходить в основному складі команди абсолютно у кожному поєдинку чемпіонату Іспанії.

Востаннє Іньякі Вільямс пропускав матч іспанської Прімери ще у квітні 2016 року проти “Малаги”, коли мав незначну травму. Однак після того не пропустив жодного поєдинку команди, і щоразу потрапляв у стартовий склад.

Загалом за 6-річний відрізок Іньякі Вільямс провів 227 матчів без жодного пропуску поза стартом у чемпіонаті, забивши 44 м’ячі.

Встановити це досягнення Іньякі Вільямсу вдалося попри постійні зміни тренерів. За цей період у “Атлетика” змінилися аж п’ять тренерів: Ернесто Вальверде, Хосе Анхель Сіганда, Едуардо Беріццо, Гаїзка Гарітано, а також Марселіно, який нині працює з командою.

У соцмережах користувачі звернули увагу на те, що Вільямс не зазнав жодної травми за цей період. І жартують, що його організм потребує наукового вивчення.