Радник офісу Президента України Олексій Арестович вважає, що москва вже програла війну. Питання в оформленні поразки. Про це він сказав в ефірі шоу “Фейгін LIVE”.

“Замаячила російська техніка на платформах, які йдуть в росії. БТР-60, Град- 1 – це техніка 60-х років. Це до питання: “Ми зараз мобілізуємось, і весь світ в труху”. Більше ніде немає такого. Це було в найвідсталіших частинах і те, знято зі зберігання. Нема техніки. БТР-60 і Град- 1 – це далі нікуди падати. Ось і вся історія. Кінець війні. Вона програна. За добу після потоплення “Москви” вона програна.

Питання в оформленні поразки. Як [путін] буде впиратися, що він буде робити – мені дуже цікаво подивитися, як вони будуть вирішувати цю задачу”, – зазначає радник.

Також Арестович спробував припустити, як росія буде приймати поразку у війні в Україні.

“Путін прийшов на пропаганді війни, він 20 років займався пропагандою, виростив величезну кількість націонал-патріотів, які вважають, що під час війни совість не потрібна. І тепер на путіна тисне величезна розтлінна маса, якою він розучився керувати, тому що вона працювала, поки телевізор годував перемогами. А “Москва” символічно зламала цей тренд: перемог немає, і пояснити це неможливо.

Це початок поразки і початок страшного вибору у путіна. Продовжувати війну – вони знижують цілі операції, тому що розуміють, що не виходить. Тактичний ядерний удар? Захід піде до Китаю. І Китай відіграє.

Ще один варіант продажу поразки – програти НАТО. Не українцям, тому що “хохлам” програти неможливо. Треба програти НАТО, треба доводити Захід до ескалації, довести вже до майже прямих зіткнень, а потім сказати своєму народу: “Ви ж не хочете війни з НАТО. Ми зупинили криваву вакханалію, налякавши НАТО”. Або: “Ви ж не хочете ядерної війни [з НАТО] і загибелі всього людства”. “Розумні” політики знайшли вихід. Здалися не українцям, а НАТО”, – сказав Арестович.