Тренер академії «Лівого берега» Богдан Городнюк розповів, як клуб допомагає дітям займатися футболом під час війни.

«На дебютному тренуванні було лише 14 юних футболістів. На період війни прийматимемо всіх дітей з інших клубів, якщо у них буде бажання тренуватися з нами. Це була ініціатива нашого президента. Ми працюємо з дітьми 2007-2015 років народження. Двері нашого клубу для всіх відкриті.

Приємно, що кількість дітей зростає, за кілька днів з нами вже тренувалися 31 футболіст, в тому числі з інших клубів. Розділили дітей на три вікові групи. З кожною групою працюють по два тренери. Лікарі присутні на тренувальному процесі.

Зробили все можливе, щоб діти тренувалися у безпеці, адже це зараз дуже важливо. Поруч з тренувальними полями у нас є бомбосховище. Провели розмови з дітьми, проінформували їх про те, що у разі повітряної тривоги усі будуть у безпеці.

На жаль, багато футболістів, а також їхні сім’ї постраждали під час війни. Наш клуб не є виключенням. У нас займаються діти з Бучі та Ірпеня, домівки яких були зруйновані або розграбовані.

Президент надав можливість проживати на базі усім дітям з клубу, хто цього потребує. Проживання, харчування та тренувальний процес фінансується Миколою Лавренком. На базі вже проживають два футболісти клубу», – сказав Городнюк.