Колишній півзахисник Металіста, Зорі та Закарпаття Ігор Шопін 7 років працює головою Новоайдара, але з початком війни селище захопили окупанти.

“Зараз мені важко щось коментувати, бо мене там немає. У Новоайдарі мене оголосили ворогом псевдореспубліки “ЛНР”, тож робити мені там нічого. У мене там лишається багато рідних, які перебувають під смертельним ризиком. Не хочеться їм зашкодити. Вже неодноразово проводили обшуки та вилучали купу всього.

Селище опинилося під контролем “ЛНР” 26 лютого. Вже тоді були там російські танки, а наші військові відступили. У Щасті були бої (36 км від Новоайдара, прим. – FanDay), у Новоохтирці (18 км). У Новоайдарі боїв не було. З погляду ведення бойових дій наше селище розташоване не найзручнішим чином, тому що воно перебуває в низині.

Чи є обстріли? У ніч на 11 квітня влучили у склад російських боєприпасів, внаслідок чого загинула дівчина та постраждали кілька приватних будинків поблизу. Інших подробиць я не маю. Майже всі люди, які підтримували Україну, звідти виїхали. Залишилися лише пенсіонери та колаборанти”, – розповів Шопін в інтерв’ю Fan Day.