Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу, матч-відповідь
13 квітня, 22-00. Мадрид. “Ванда Метрополітано”
Арбітр: Даніель Зіберт (Німеччина)
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

“Атлетіко”

На “Етіхаді” “Матрацники” не показали, за рахунок чого збираються перемагати “Містян” – і це насторожило. Сьогодні просто відбиватися та боротися недостатньо – іспанцям треба забивати гол (-и).

А як це зробити? В останніх 5 матчах “Матрацники” відірвалися лише на безнадійному “Алавесі”, а ось решті суперників забивали максимум один раз. На вихідних навіть “Мальорці” програли (0:1), виявившись нездатними організувати виразний контроль на чужій половині.

Домашні трибуни не допоможуть – “Атлетіко” не перемагає в єврокубках на “Ванда Метрополітано” з жовтня 2020-го (4 нічиї, 3 поразки). Мадридці чітко навчені лише контргрі; від себе ж вони діють слабо. І що лишається? Тільки посмішка фортуни і знамениті Cojones, про яких любить повторювати Сімеоне. Всі інші аргументи йдуть у скарбничку “Сіті”.

“Манчестер Сіті”

У команди Пепа Гвардіоли серія з 12 поспіль виїзних матчів без поразок, 10 із яких вона виграла. У “Сіті” лише один пропущений гол за 630 хвилин на чужих полях в Англії та єврокубках; у 18 останніх матчах “Містяни” здобули 13 перемог при єдиній поразці.

Абсолютно всі знають, як грає “Ман Сіті”, але зробити нічого не можуть. Задушливий контроль м’яча та розумні рішення з флангів дозволяють “Містянам” регулярно забивати. У 2022 році вони лише двічі залишили поле без голів, причому один із цих матчів – проти “Спортінга” – де-факто був тренувальним.

Так, “Сіті” наївся на вихідних, зупиняючи атаки рівного за силою “Ліверпуля” (2:2), але й “Атлетіко” проти “Мальорки” не відпочивав. Фізично складно буде тим і іншим, але англійців ставить у поул-позишн гол де Брюйне тижневої давності. “Атлетіко” – це не “Челсі” і не “Баварія”; він забиває мало, і навіть одного взяття воріт може вистачити.

“Атлетіко” – “Ман Сіті”: статистика особистих зустрічей

Про перший чвертьфінал тижневої давності ми вже поговорили – там “Сіті” з боєм, але все ж таки пробив мадридський “автобус” 1:0.

До цього команди взагалі не зустрічалися між собою – ані в офіційних матчах, ані в товариських.