Радник глави офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю каналу “Настоящее время” висловив нерозуміння, навіщо російська влада для внутрішнього користувача продовжує розповідати про фейки в Україні та при цьому продовжує вбивати мирних громадян.

“Для внутрішнього користувача росія розповідає про фейки, що Україна сама бомбить школи і дитячі садки. Ну, звичайно [з сарказмом]! Тому росія не може і просунутися нікуди, тому що наша армія в цей же час бомбить наших же мирних громадян. Але ж світ зараз відкритий. Світ зараз дуже легко може отримати всі дані: звідки, як, чому ракета злетіла, хто стріляв.

Я не розумію. Навіщо вони кожен раз роблять одне і те ж: навмисно вбивають мирних громадян, щоб своїм розповісти: “дивіться, “українські нацисти” стріляють по мирних громадянах!”. Я логіку досі не можу зрозуміти.

Думаю, наші хлопці військовослужбовці наздоженуть цей весь цей бандитський анклав. Врешті-решт, він повинен бути знищений”, – зазначає Подоляк.

Крім того, чиновник розповів про переговори з представниками рф на тлі подій в Київській області та авіаудару по залізничному вокзалу Краматорська.

“Переговорна група зараз працює у вигляді підгруп. Що стосується обговорення питань Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Макарова, Бородянки, Краматорська – ми кожен раз піднімаємо ці питання. Але представники російських делегацій вдають, що вони живуть паралельній реальності, тому у них всього цього немає. Вони, м’яко кажучи, не особливо реагують на будь-які претензії. Вони піднімають очі, дивляться на вас і кажуть: “Це нацисти, самі прийшли і обстріляли мирних жителів”. Але мені здається, що скоро буде офіційно визнано існування такого терміна, як російський нацизм. Тому що їх поведінка абсолютно нелюдяна і антигуманна. Вони не воюють з армією, а з мирними жителями максимально блюзнірськими способами.

Так ось, коли під час переговорів ти їм ставиш питання про вбивства в Бучі мирних жителів, вони на чистому оці кажуть: “Буча – це постановка акторів Голлівуду”. Або: “Краматорськ – ви самі поставили нацистів, які стріляли по мирних”. Приблизно так вони відповідають. Раціональності тут немає. Сперечатися з цим неможливо. Рф продовжує залишатися в стані сліпих, глухих і тих, хто не реагує ні на які морально-етичні співжиття людей “, – сказав Подоляк.