Українська асоціація футболу ініціювала створення нової програми розвитку масового футболу. Про це повідомляється на офіційному сайті УАФ.

Ця гібридна навчальна ініціатива буде запущена навесні 2022 року та розпочне пілотну 12-місячну програму розвитку масового футболу/EORE, яку здійснюватимуть викладачі організації Spirit of Soccer. Вона використовує футбол для навчання тих, хто живе у конфліктних та постконфліктних районах.

Підтримати цю рятівну ініціативу не лише в Україні, а й у всьому світі закликав легендарний футболіст та колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко. На важливості запуску програми наголосив і віцепрезидент УАФ Вадим Костюченко.

– Футбол був і завжди буде спортом, який об’єднує людей. Нам треба пам’ятати це. Від жахливого бомбардування наші лікарні, школи та футбольні поля стали мінними полями. Нам потрібно буде відновлювати нашу інфраструктуру для масового футболу, і для цього ми маємо убезпечити наших співвітчизників від можливої ​​загрози, – сказав Костюченко.