Виконавчий директор «Металіста» Валерій Грига в інтерв’ю польським ЗМІ розповів про становище харківського клубу.

– Перед вашими питаннями я б хотів подякувати людям, уряду та чудовій країні, якою є Польща. Допомога, яку ви надаєте у цей жахливий для світу час, – неоціненна та безпрецедентна. [Дякую] за прихисток для наших дітей з матерями, за допомогу в уникненні гуманітарної катастрофи в Україні, за те, що робите все можливе, щоб якомога швидше принести мир на нашу землю. Немає слів, які могли б передати глибину моєї вдячності!

– Чув, що «Металіст» в Туреччині. Команда планувала повернутись до України у найближчому майбутньому? Гравці зараз тренуються?

– Так, команда, тренерський штаб та їхні сім’ї перебувають у Туреччині. Власник «Металіста» Олександр Ярославський профінансував продовження зборів, харчування та проживання для всіх них. Мало того, він разом із Євгеном Красніковим запросив кандидатів до національної збірної України приєднатися до тренувального процесу нашої команди. Зараз важливо, щоб футболісти нашої збірної тренувалися та грали товариські матчі, що дозволить згодом розраховувати на успіх у плей-офф до ЧС-2022.

Що стосується повернення… Всі ми сподіваємося, що скоро наші футболісти вийдуть на заповнений «Металіст» і тішитимуть мешканців, які повернуться до Харкова. Як це було перед війною.

Щодо долі клубу, ми розуміємо, що багато що залежить від припинення вогню та встановлення миру в Україні та Харкові. Сподіваємось, що це станеться якомога швидше, – сказав Грига.