Аталанта поступилася Наполі (1:3), граючи більшу частину матчу краще за суперника.

Аталанта вже сильно відстала від зони Ліги чемпіонів і бореться тільки за другорядні єврокубки. Втім, бергамаски ще можуть вплинути на чемпіонство. Буде матч з Міланом, сьогодні команда Гасперіні зустрічалася з Наполі. Аталанта виглядала фаворитом, зважаючи на домашній статус поєдинку та перемоги з трьох попередніх матчах з неаполітанцями.

Аталанта потужно розпочала, увімкнувши високий пресинг. Господарі не дозволяли супернику вільно розігрувати, Маліновський навіть встигав накривати Оспіну. Але перша ж атака Наполі завершилася голом – Мертенс заробив пенальті, підставившись під фол Муссо, а Інсіньє точно пробив з 11 метрів. Той удар з пенальті був єдиним у гостей за перші пів години.

Пропущений м’яч приглушив агресію бергамасків, але вони продовжували пресингувати та створювати моменти. Більше індивідуально, ніж командно, однак шанси все одно виникали. Наполі майже не атакував у відповідь. І примудрився забити ще раз. Знову зі стандарту – Інсіньє акуратно накинув зі штрафного, а Політано в дотик переправив м’яч у сітку.

Руслан Маліновський не грав понад два тижні: спершу проблеми зі здоров’ям, потім міжнародна пауза. Сьогодні українець вийшов у стартовому складі на звичному місці в атаці ближче до правого флангу. Відіграв непогано. Тренери виділили йому тільки один тайм, але протягом цього тайму Руслан був найгострішим у складі господарів.

Перший гострий момент у матчі завершував саме Маліновський – його удар головою потягнув Оспіна. Ще була хороша подача з кутового на Скальвіні – м’яч пролетів над поперечиною. З Русланом традиційно дуже щільно грали: тримали ліву ногу, не давали підготувати удар, часто фолили. Навіть в таких умовах Маліновський загострював, віддавши кілька передач у розріз.

Маліновського замінили у перерві, хоча передумов для цього не було. Оцінка від SofaScore вища середньої – 7.1.

Під завісу першого тайму після другого пропущеного Аталанта знітилася. Заміни та нові вказівки Гасперіні допомогли добре розпочати другий тайм. Господарі знову закріпилися на чужій половині та створювали шанси. Добре увійшов у гру Бога – йому забрало зовсім трішки, щоб реалізувати один зі своїх моментів. Фройлер і де Рон небезпечно підключалися з глибини.

Аталанта відквитала один м’яч, коли футболіст під 59 номером навісив у штрафний майданчик, а де Рон головою зловив голкіпера на протиході. Але не більше господарів не вистачило. А Наполі ще раз впіймав бергамасків на контратаці та зняв усі питання про переможця. Кулібалі розігнав атаку, Лосано віддав на Ельмаса, а македонець встановив підсумковий рахунок.

Наполі набрав 66 очок і наздогнав Мілан на вершині Серії А. Щоправда, у “россонері” матч в запасі. Аталанта з 51 балом залишилася на 7 місці.