Центральний захисник Шахтаря та збірної України перейшов до клубу Девіда Бекхема. Він ще не встиг адаптуватися до зміни часових поясів, але вже пройшов посвяту у гравці Інтер Майамі.

Девід Бекхем не вигравав трофеїв із збірною Англії. А новий гравець клубу Сергій Кривцов ставав чемпіоном Європи серед юнаків 2009 року. Крім того, Сергій провів понад 200 матчів за Шахтар та 30 за збірну України. Він поступово пройшов шлях від юного та недосвідченого центрального захисника до лідера команди, поряд з яким зростали та награвалися вихованці клубу Матвієнко та Бондар.

До команди приходили бразильці, котрі закохують публіку своєю грою. Проводили кілька років, переходили до топ-чемпіонатів. А їхні місця наповнювали нові. От тільки коли Шахтар покинув Кривцов, стало справді особливо сумно. Не лише для його кума та друга Тараса Степаненка, який не стримав сліз. Сергій якось особливо глибоко був інтегрований у команду і поки що уявити «Шахтар» без нього складно.

Сам Кривцов сповнений подяки донецькому клубу, вірить у перемогу України та пояснює свій переїзд до США в ексклюзивному інтерв’ю Кирилу Круторогову – спеціально для Fanday.net.

‒ Як давно надійшла пропозиція від Інтера і наскільки вона тебе здивувала?

‒ Пропозиція надійшла ще у грудні, коли у нас була пауза у чемпіонаті, була відпустка. Ми переговорили з моїм агентом і я зрозумів, що для мене це було б найкраще рішення. Тим більше за всю кар’єру я грав лише в Україні та лише у двох командах – запорізькому Металургу та Шахтарі, тож хотів би спробувати свої сили в іншому чемпіонаті. Подивитися, як це взагалі грати десь в іншому місці. Тому я вирішив, що цей варіант найкращий для мене та моєї родини.

‒ Це рішення далося тобі легко?

‒ Важко. Я 13 років провів у Шахтарі. За цей час ми багато пройшли. Я знайшов нових друзів, добрих та справжніх. Я був задоволений усім у цьому клубі. Не назву жодних вад. З одного боку, я розумів, що у новому місці може бути нелегко. Але з іншого, не спробувавши себе в іншому чемпіонаті, я, можливо, потім про це дуже шкодуватиму.

‒ Ти сам раніше колись цікавився MLS? (Major League Soccer – елітний дивізіон клубів із США та Канади – прим. К.К.)

‒ Я давно підписаний на обліковий запис Бекхема в Інстаграм, він періодично постить фото та відео про клуб Інтер Майамі. Взагалі, мені одразу впала в очі рожева форма, мені вона дуже сподобалася, бо незвичайна. Я моніторив інформацію про клуб, мені імпонував проект, його амбіції, цілі, але тоді ще не думав, що стану частиною цього клубу.

‒ Що скажеш про рівень футболу у цій лізі?

‒ Прямо зараз складно ще щось сказати про рівень, я лише вчора зіграв перший товариський матч проти команди МЛС. Відразу можу сказати, що треба дуже багато бігати, тому стиль у більшості команд атакуючий, вони грають майже без центру поля. Тим цікавіше. Тому що в Україні найчастіше ми в Шахтарі грали проти суперників, які діють у шість-сім захисників та закриваються на своїй половині поля. Для мене стиль у МЛС більш видовищний та цікавий.

‒ Ти вже сказав раніше, що у грудні спілкувався з головним тренером Філом Невіллом. Хто кому більше запитував?

‒ Розмову з Філом та спортивним директором Крісом можна назвати знайомством. Вони здебільшого ставили не футбольні питання: про мене, про мою родину, мої хобі. Що я бачу для себе в Америці? Що можу привнести до команди? Що команда мені може дати? Це було схоже на співбесіду, але залишило приємні враження щодо їхнього підходу. Головний тренер також залишився задоволеним.

‒ Як відреагувала твоя сім’я на те, що ти продовжиш кар’єру так далеко від рідного дому і не в Європі, а в США?

‒ Усі добре поставилися до цього. Тому що всі розуміють, що якщо хочу тут грати, якщо я сам вважаю такий виклик у кар’єрі для себе правильним, варто підтримати цей вибір. Усі раді за мене. Та й взагалі, якщо у сім’ї у когось щось виходить, то це спільна радість.

‒ Do you speak English? Чи тепер активно навчатимеш?

‒ Не можу сказати, що моя англійська прямо зараз excellent (відмінна, чудова, чудова – прим. К.К.). Розмовний рівень є певний. З хлопцями у команді я спілкуюсь. Але паралельно займаюся, намагаюся покращити свої навички. Тепер наголошую на американській англійській, тому що раніше більше вивчала британська англійська, а між ними все ж таки є різниця. Вже бачу, що багато нових слів, сленг, зокрема.

‒ Знаєш, що в Майамі дуже багато іспаномовних людей та вболівальників твоєї нової команди, які часто під час матчів співають пісні іспанською. Може, плануєш навчити також і еспаньйол?

‒ Поки що упор на англійську. Коли вийду на добрий рівень із ним, то чому б і ні.

‒ Одне з найважливіших питань, яку пісню ти заспіваєш на посвяті в гравці Інтера?

‒ Скажу більше, посвята в мене вже була, я співав «Ой у лузі червона калина». Попросив у хлопців допомоги, вони дали мені битий, стукаючи по столах. І по моїй команді вони кричали «гей, гей!», коли це потрібно.

‒ Що говорять люди, з якими ти встиг поспілкуватися у США щодо ситуації в Україні?

‒ Точно можу сказати, що люди обізнані про те, що відбувається. Запитують про актуальну ситуацію, про мою родину, де і як справи у рідних, які зараз в Україні. Усі знають, що йде війна, підтримують Україну та вірять у нашу перемогу.

‒ У тебе не виникало думок, що якщо виїжджати до США, то не просто догравати там, а й намагатись залишитися там жити після ігрової кар’єри? Або інші плани?

– Важке питання. Поки що я бачу себе в Україні. Хочу щоб Україна перемогла у цій війні якнайшвидше. І хотів би там жити. Але знаю, що не можна зарікатися. Поки що я провів у США лише кілька днів, після довгого перельоту та зміни часових поясів я щодня трохи як уві сні. Потрібен час хоча б на те, щоб адаптуватися до змін і прийти до тями.

‒ Ти сказав, що ще не спілкувався з Бекхемом. Але ти вже підготував промову, щоб за першої ж зустрічі переконати Девіда купити у Шахтаря Степаненка?

‒ Я був би тільки радий, якби Тарас приєднався до моєї нової команди. Я гадаю, він точно посилить Інтер. Він класний опорник. І коли ми спілкувалися з тренером і спортивним директором, я вже сказав їм, що якщо їм знадобиться гравець на цю позицію, то просуватиму його кандидатуру.

‒ Девід Бекхем дуже хотів запросити в Інтер Майамі Мессі. І, можливо, це навіть станеться в найближчому майбутньому. Що скажеш Мессі, коли вперше вітатимеш його як партнера по команді?

‒ Так, справді, такі розмови йдуть. І я вже знаю про один гучний трансфер, який відбудеться влітку. Не можу назвати прізвище, але це буде круто. Про Мессі теж точаться розмови, але, наскільки я знаю, поки що це лише розмови.