У неділю у рамках 29-го туру Серії А відбулось декілька матчів.

Чемпіонат Італії 2021/22, 29-й тур

Удінезе – Рома – 1:1

Голи: Моліна, 15 – Пеллегріні, 90+4 (пен)

Торіно – Інтер – 1:1

Голи: Бремер, 12 – Санчес, 90+3

Рома в останніх семи матчах чемпіонату поразок не знала, здобувши чотири перемоги, тож у впевненій звитязі над скромним Удінезе ніхто не сумнівався. Втім, 14-та команда Серії А вдома дала бій римлянам, відкривши рахунок вже на 15-й хвилині. Голом відзначився Моліна, який ефектно пробив метрів з 23-х у дальній кут, скориставшись невдалим виносом гостей після кутового. 1:0!

У “джалороссі” попереду було 75 хвилин основного часу, однак за цей період вони не змогли створити бодай щось цікаве. Удінезе завдав більше ударів, а Рома награла всього на 0,39 очікуваних голів. Здавалося, що гостям вже не уникнути поразки, однак на 4-й компенсованій хвилині “вовкам” вдалося заробити пенальті. Пеллегріні впевнено його реалізував, встановивши остаточний рахунок – 1:1.

Інтер – тіньовий лідер чемпіонату – завітав у гості до Торіно. Після перемог Наполі, Мілана і Ювентуса “нерадзуррі” теж повинні були брати три очки у протистоянні з середняком турнірної таблиці, який не вигравав із 15 січня. Команда Сімоне Індзагі на тижні вилетіла з Ліги чемпіонів від Ліверпуля, тому приїхала у Турин дуже вмотивованою.

Але саме підопічні Івана Юріча забили першими. Успіх приніс стандарт – на 12-й хвилині Бремер з кількох метрів спрямував м’яч у сітку. “Бики” могли подвоїти свою перевагу, але Хандановіч врятував. Наприкінці першого тайму Торіно міг ще й пенальті отримати, проте як арбітр, так і VAR не вгледіли фол проти Белотті. Раноккія зачепив ногу капітана “биків”, але 11-метровий все ж не призначили.

В дебюті другого тайму захисник Дімарко опинився віч-на-віч із Берішою, але програв дуель кіперу. Біля воріт Хандановіча супершанс змарнував Брекало. Хорват пройшов кількох суперників, включно з Хандановічем, проте підкат Госенса врятував Інтер!

Шанс врятувати гостей мав Джеко, який на 89-й хвилині пробив вище з меж воротарського. Сімоне Індзагі у відчаї опустився на коліна. Але Інтер таки вирвав бодай нічию. Алексіс після скидки Джеко вразив дальній кут у компенсований час. 1:1 – “нерадзуррі” відстають від Мілана на 4 очки, зігравши на матч менше. Торіно залишився 11-м – до першої перемоги за 2 місяці забракло двох хвилин.