В рамках суботньої програми 29-го туру Серії А було проведено два матчі.

Чемпіонат Італії 2021/22, 29-й тур

Спеція – Кальярі – 2:0

Голи: Ерліч, 55, Манай, 74

Нереалізований пенальті: Верде, 36

Спеція вдома приймала Кальярі. Поєдинок мав дуже важливе значення для обох колективів, адже вони трималися всього в 3-4 очках від зони вильоту – а команда Коваленка ще й не знала перемог протягом п’яти турів. До речі, Віктор залишився у запасі.

Господарі виглядали значно краще за острів’ян, у яких не виходило взагалі нічого. Тиск Спеції вилився у пенальті на 36-й хвилині, який взявся реалізовувати Верде – втім, він не забив! Реабілітуватись за це фіаско Даніеле зумів лишень по перерві, асистувавши на 55-й хвилині. Ерліч з його передачі вивів підопічних Тьяго Мотти вперед.

Кальярі дещо додав у активності після пропущеного голу, тож коучу Спеції довелося провести заміни. На 68-й хвилині на полі з’явилися Манай і Коваленко, а на 74-й ця парочка організувала вирішальний гол. Вітя відкрився за спину фулбеку, отримав пас, розвернувся на лівому фланзі й практично втратив м’яч – втім, захисник при спробі вибити його влучив у ногу українця. Від неї сфера прилетіла в штрафний до Рея, а той метрів з восьми поцілив у дальній кут. 0:2! Спеція святкує перемогу.