Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч
3 серпня, 21-00. Польща. Лодзь. Stadion Miejski ім. Wladyslawa Krola
Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція)
VAR на матчі працюватиме
ТВ: Setanta Sport, 2+2 (з 15 хвилинною затримкою).

“Динамо”

За нинішніх умов не може не виникати сумнівів щодо спроможності “Динамо” боротися у Лізі чемпіонів. Однак напередодні матчу зі “Штурмом” цих сумнівів значно менше, аніж було перед “Фенербахче”. По-перше, суперник сприймається як більш простий, по-друге, ігри з турками показали, що команда Луческу здатна переборювати обставини.

У порівнянні з матчем тижневої давності, у “Динамо” змінилася одна кадрова опція – пішов Беньямін Вербіч. Однак це навряд чи можна вважати критичною втратою, хоч вінгер й провів обидві зустрічі з “Фенербахче”. Відсутність повноцінної ігрової практики, відсутність можливості виступати вдома – ось це головні проблеми “Динамо”, а не точкові кадрові перелаштування.

На фоні усіх цих негараздів прохід “Фенербахче” дійсно став приємним сюрпризом від “Динамо”. Команда не тільки зберегла шанси на Лігу чемпіонів, а й забезпечила собі євроосінь мінімум у групі Ліги Європи. За великим рахунком, у матчах зі “Штурмом” тиск повинен бути меншим: поразка, як і поразка у наступному раунді від переможця пари “Бенфіка”/”Мідтьюлланн”, всього лише понизить “Динамо” на один поверх. Але не зруйнує усіх перспектив.

Крім Вербіча, киянам точно не допоможе травмований Владислав Супряга. До кінця незрозуміло, в яких кондиціях перебуває Денис Попов, який завчасно пішов з поля (через пошкодження) у першому матчі з “Фенербахче”. Про відхід Русина не говоримо – він навіть не був заявлений на поєдинки другого кваліфікаційного раунду.

“Штурм”

“Штурм” провів один з найкращих своїх сезонів у новітній історії. Востаннє команда ставала чемпіоном Австрії у 2011-му році, а відтоді тільки двічі фінішували вище третього місця. У кампанії 2021/22 трапилась сама така історія.

“Штурм” програв дванадцять очок гегемону з Зальцбурґа, але на чотири та шість балів відповідно випередив “Аустрію” і “Рапід” (Відень). І найголовніше – за додатковими показниками обігнав “Вольфсберґер”, що й дозволило команді з Ґраца кваліфікуватися до Ліги чемпіонів.

“Динамо” зараз практично без легіонерів, але навіть за таких умов його склад майже вчетверо дорожчий за склад “Штурма”. Під керівництвом Крістіана Ільцера (не тренував за межами Австрії, але в Австрії був у “Хартберґу”, “Вольфсберґері” та “Аустрії”) працюють ганець, угорець, данець, хорват, боснієйць, швейцарець, малієць, грузин та словенці. Але це не робить “Штурм” фаворитом протистояння.

Найдорожчим активом є Расмус Хойлунн. У минулому сезоні він забив за “Штурм” шість голів у тринадцяти матчах, цього року має вже чотири м’ячі у трьох зустрічах. Не зіграють проти “Динамо” травмовані Янчер та Кітеішвілі.

“Динамо” – “Штурм”. Статистика особистих зустрічей

“Динамо” зі “Штурмом” ніколи не перетиналися на офіційному рівні. “Штурм” проти українських команд провів два матчі. Як уже згадувалось, “Металіст” був пройдений у сезоні 2009/10 у раунді плей-офф кваліфікації Ліги Європи (1:1 та 1:0).

“Динамо” проти австрійських команд провело всього шість матчів: дві перемоги, нічия і три поразки. Однак завжди по той бік була лише одна команда – “Рапід” (Відень).