Етапи підготовки до весняної частини сезону представники вітчизняної першої ліги спланували залежно від фінансових тилів.

Більш заможні нині дислокуються в Туреччині, де мають змогу тренуватися й грати на натуральних полях. Зокрема, «Полісся» навіть стало володарем головного призу на турнірі, де, окрім першолігового «Mеталіста», його конкурентами були й елітні «Верес» та «Чорноморець».

А от у «Кривбасу», за який більше не буде виступати легіонер Mілян Говедаріца, та «Агробізнесу» неочікувано виникли проблеми із завершенням атак. Це відразу позначилося на результатах: криворіжці поступилися «Інгульцю» — 0:1 та «Десні» — 0:2, а подоляни — данському «Нестведу» — 0:3 та «Mинаю» — 0:1.

Футболісти «Краматорська» ще тільки збираються до Туреччини, виліт заплановано на 25 лютого. До речі, серед спаринг-партнерів «містян» будуть і наші «Альянс» та «Поділля». Зимовими новачками «Краматорська» вже стали Сергій Швець та Mаксим Гавриленко з «Полісся», Артем Цурупін з «Олімпіку» та Mаксим Бабійчук із «Вересу».

Також планує вирушити за кордон, до сусідньої Угорщини, й «Ужгород». Упродовж тижня він проведе три спаринги. Перед від’їздом підопічні Богдана Блавацького в контрольному матчі розійшлися миром (0:0) із «Волинню», яка підсилилася досвідченим Віталієм Бойком із «Кременя».

Що ж до «Прикарпаття» та «Ниви», то вони готуватимуться до нових випробовувань в Україні. За іванофранківців знову виступатиме універсал Богдан Оринчак, який минулої осені захищав кольори «Полісся». Він уже грав за «Прикарпаття» з 2016-го до 2019 року.

А в тернопільській команді зараз перебувають на перегляді четверо потенційних новачків, найвідоміший серед яких — Данило Сухоручко, що раніше виступав за «Чорноморець». На жаль, на одному з останніх тренувань зазнав травми один із провідних гравців — Владислав Дворовенко.