Український журналіст та ведучий Профутболу Володимир Звєрєв повідомив, що старі львівські “Карпати”, як і “Десна”, володіли 50% економічних прав на півзахисника Олексія Гуцуляка.

І зараз львівський клуб хоче отримати свої гроші від трансферу півзахисника з “Десни” до “Дніпра-1”.

Гуцуляк перейшов з “Десни” до “Дніпра-1” влітку 2021 року і “Карпати” (Смалійчука) хотіли б отримати свій відсоток від переходу, оскільки, згідно з документами, “Десна” мала лише половину економічних прав на футболіста.

Наголошується, що йдеться про суму близько 350-400 тисяч євро за цю половину економічних прав. І на цьому ґрунті ще влітку між “Карпатами” та “Десною” розпочався юридичний діалог.

На запит “Карпат” Смалійчука “Десна” відповіла інформацією, що старі “Карпати” вже припинили професійну діяльність, а отже, втратили статус суб’єкта футболу.

У “Карпатах” наполягають, що незважаючи на те, що основна команда не є учасником змагань УПЛ та ПФЛ, вони продовжують діяльність у дитячо-юнацькому футболі. Зокрема, укладено договір із тією школою, яка виховала Гуцуляка. І що школа грає у змаганнях під егідою УАФ.

На даний момент справу вже розглядає УАФ, яка має й ухвалити рішення.

Нагадаємо, що Гуцуляк перейшов до “Десни” з “Карпат” влітку 2020 року, а через рік чернігівці продали його до “Дніпра-1”.