На матчі Чемпіонату Волині з футболу стався скандал:під час першого тайму, вболівальник ФК «Володимир» підбіг до гравця ФЦ «Ковель», що сидів на лаві запасних, та вдарив його по обличчю.

Про це інформують на фейсбук-сторінці ковельського клубу.

«Потерпілий Павло Чосік є неповнолітнім, йому 17 років. Минулого року вони з трибун обкладали нас матами, що було зафіксовано на відео. Цього року дійшли до побиття. Це плювок в обличчя усій демократичній футбольній спільноті, не тільки Волині», – йдеться в дописі.

Представники ФЦ «Ковель» зазначили, що вони будуть боротись за найжорсткіше покарання відповідальних за навіть можливість виникнення подібної ситуації на офіційних змаганнях в XXI столітті.

У ФК «Володимир» відреагували на цей інцендент. Представники команди на своїй сторінці в інстаграмі зауважили , що рішуче засуджують дії вболівальника, який вчинив фізичну агресію проти гравця ФЦ «Ковель».

«Така поведінка не лише порушує принципи спортивної етики, а й завдає шкоди репутації нашого клубу та футбольного спорту в цілому. Нам відомо, що на місці події присутня була поліція, проте трибуни, розташовані біля лави запасних, не забезпечували належного контролю за поведінкою вболівальників. Це є неприйнятною ситуацією, яку потрібно негайно виправити з метою забезпечення безпеки та порядку під час майбутніх подій», – йдеться в дописі.

У володимирському клубі зазначили, що головний тренер Ігор Барабаш намагався врегулювати ситуацію, але зіткнувся з нецензурними висловами та агресією з боку головного тренера команди ФЦ «Ковель».

«Таке поводження є неприйнятним у спортивному середовищі та потребує відповідальної реакції з боку Федерації футболу Волині. Йдемо далі, що до нецензурної лексики зі сторони вболівальників. Ну ви серйозно? Ви це згадали? Можливо давайте згадаємо ситуацію як ваші вболівальники застосовували «мати» до нас в Ковелі? Це не балет, а футбол. Чи ми всі мовчки будемо грати? Футбол – це конкурентний спорт, проте це не виправдовує неприйнятну поведінку та використання нецензурної мови. Ми вважаємо, що вся футбольна спільнота має працювати разом для створення сприятливої та безпечної атмосфери на стадіонах», – йшлося в дописі.