“Барселона” розгромила “Реал” у Мадриді з рахунком 4:0, на що ніхто не очікував, незважаючи на відмінну гру каталонців, у тому числі й проти “Баварії”.

Найкращим гравцем матчу визнали Роберта Левандовского, який забив два голи (а міг забити ще стільки ж, але не реалізував пару чудових моментів). Ще по одному результативному удару на рахунку Ямаля та Рафіньї. Але головним героєм, як на мене, став все ж таки тренер “Барселони” – Ханс-Дітер Флік. Саме він перетворив команду, яка страждала на полі при Хаві, на щось неймовірне.

На воротах “Реала” цього дня стояв Андрій Лунін. При цьому вболівальники мадридського клубу не стали робити українця крайнім у цій поразці, і це логічно, адже цього вечора було багато гравців, які проявили себе набагато гірше за Луніна. Щоб підкреслити особливість матчу між “Реалом” та “Барселоною” FootBoom пропонує вам цікаві цифри та факти цієї гри.

1. Хансі Флік творить історію: він став лише другим тренером, який переміг свого споконвічного суперника на виїзді у своїй першій грі в “Ель Класіко” з різницею у 4 голи (4:0). Першим, хто досяг цього, був австрієць Джек Домбі (якого насправді звали Ріхард Кон), який виграв з рахунком 5:1 у “Реала” у своєму першому “Ель Класіко” в 1926 році. Що найцікавіше, Кон також працював у “Баварії” (але вже після “Барселони”) і навіть вперше з нею виграв чемпіонський титул, але змушений був залишити Німеччину після того, як до влади прийшла партія, яка вимагала прибрати з місцевого футболу всіх євреїв .

2. Вінгер “Барселони” Ламін Ямаль (17 років і 105 днів) перевершує досягнення іншого юного гравця “Барселони” – Ансу Фаті (17 років і 359 днів) – і стає наймолодшим бомбардиром за всю історію “Ель Класіко”.

3. Форвард “Барселони” Роберт Левандовский (36 років і 66 днів) є третім найстарішим гравцем, який досяг дубля в історії цього протистояння, поступаючись тільки Ференцу Пушкашу (36 років і 257 днів) та Альфредо Ді Стефано (36 років і 88 днів).

4. Півзахисник “Реала” Лука Модріч (39 років і 47 днів) вийшов на заміну в матчі з “Барселоною”, тепер він перевершує Дані Алвеса (38 років і 318 днів) і стає найстаршим гравцем в історії “Ель Класіко”.

5. Нічия 0:0 у першому таймі стала завершенням серії з 13 матчів поспіль в “Ель Класіко”, коли у першому таймі було забито хоча б один гол. Останній раз рахунок 0:0 у перерві було зафіксовано 1 березня 2020 (матч закінчився з рахунком 2:0 на користь столичного клубу).

6. “Барселона” вийшла на матч із “Реалом” із шістьма гравцями віком до 22 років у стартовому складі (Кубарсі, Бальде, Педрі, Фермін, Касадо та Ламін Ямаль), чого жодна команда не робила в офіційному матчі “Ель Класико” протягом 108 років… 15 квітня 1916 року “Реал” зустрівся з “Барселоною” у чемпіонаті Іспанії, а у складі мадридського клубу вийшли сім гравців до 22 років.

7. Це був 258-й матч “Ель Класіко”. Незважаючи на те, що “Барселона” виграла з рахунком 4:0, “Реал” лідирує за кількістю перемог у цьому протистоянні: 105 виграних матчах у “вершкових”, 101 перемога у каталонців, ще 52 поєдинки завершилися внічию. 433 голи забив “Реал”, 423 точні удари завдала “Барселона”.

8. “Реал” не зумів повторити унікальний рекорд “Барселони” – 43 матчі без поразок у чемпіонаті Іспанії. Мадридський клуб зупинився на позначці у 42 матчі. Каталонський клуб встановив рекорд у період з квітня 2017 по травень 2018 років – 34 перемоги та 9 нічиїх.

9. Форвард “Барселони” Роберт Левандовский оформив (за 141 секунду) найшвидший дубль в “Ель Класіко” з того часу, як Жозеп Фусте (легенда “Барселони”) забив два голи у ворота “Реала” менш ніж за 2 хвилини 19 грудня 1965 року.

10. Гравці “Реала” у першому таймі матчу з “Барселоною” вісім разів опинилися в офсайді. Це повторення антирекорду гри із “Сельтою” у березні 2013 року. Усього за гру з каталонським клубом (за два тайми) футболісти “Реала” 12 разів опинялися поза грою.