3 серпня, у першій грі нового, 34-го за ліком, чемпіонату України «Верес» приймав географічних сусідів з «Карпат».

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур

Верес – Карпати – 0:0

 Шарай, 61, Кучеров, 75, Шандрук, 75 (за межами поля) – Мірошниченко, 11, Костенко, 45+3, Альварес, 73

 Костенко, 89 (повторне попередження)

Верес: Кожухар – Протасевич (Гакман, 85), Гончаренко, Вовченко, Морозко, Кльоц (Кучеров, 65), Яго, Шарай, Дахновський (Годя, 85), Степанюк, Мрвальєвич (Гайдучик, 70).

Запасны: Когут, Чечер, Ющишин, Куція, Світюха, Баран.

Карпати: Кемкін – Саків (Полегенько, 57), Бабогло, Адамюк, Мірошниченко, Альварес (Клименко, 84), Кузик (Шах, 90), Чачуа, Костенко, Підлепенець (Стеніо, 90), Невес (Сидун, 90).

Запасні: Домчак, Кінарейкін, Катрич, Векляк, Тлумак, Рябов, Ломницький.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Стадіон: «Авангард» (Рівне)

Карпати повернулись в УПЛ після чотирьох відсутності, організувавши потужну трансферну кампанію й підписавши найкращого тренера Першої ліги – Владислава Лупашка. Перша проба сил мала пройти у Рівному. Місто зустріло львів’ян рясною зливою, зволоживши газон “Авангарда”.

За іменами та кадровою глибиною Карпати виглядали потужніше. Від Владислава Лупашка очікували домінування на м’ячі, входження фулбеків у опорну зону на стадії розіграшів та високу динаміки гри. Його Інгулець в атакувальному плані порвав ПФЛ – втім, перший тайм в УПЛ дався молодому коучу непросто. Ідеї були помітними, але реалізація шкутильгала через непорозуміння виконавців та індивідуальний брак.

А ще Верес класно грав проти м’яча. Підпічні Олега Шандрука не вмикали високого пресингу, але інтенсивно тиснули в середньому блоці. Львів’яни не витримували, допускаючи велику кількість втрат – рівняни карали за них небезпечними моментами. Взагалі, у першому таймі тільки господарі створювали гостроту, однак вони зіткнулись з іншою проблемою.

У неї було прізвище – Кемкін. Екс-голкіпер Миная, видавши феєрію навесні, перейшов до Карпат і продовжив сяяти. Вже на 3-й хвилині воротар забрав дальній удар Дахновського у ближній кут, а на 8-й потягнув його ж постріл з лівого краю штрафного. Віталій крутив у дальню дев’ять, але Олександр парирував.

Перед перервою ж Мрвальєвіч прийняв передачу з лівого флангу від Морозка та пробив метрів з 18-ти. З підйому, під поперечку – але Кемкін врятував Карпати! Окрім цього, у рівнян було декілька атак із заблокованими чи неточними ударами, а найбільше виділявся Дахновський.

У Карпат же до перерви пригадується тільки прямий удар зі штрафного, який не склав особливих проблем для екс-кіпера Карпат – Кожухара. Зрештою, команди відправились відпочивати за нулів на табло, однак футбол виглядав досить приємно. Бракувало тільки голів.

На жаль, у другому таймі нічого не змінилось. Карпати так і завершили матч без явних гольових нагод, лишень кілька разів огризнувшись зі стандартів та кросів. Пригадуєтья тільки прямий удар Полегенька зі штрафного, який пройшов десь у метрі від воріт. Павло замінив Саківа – той зазнав пошкодження.

Верес продовжував створювати проблеми своїм тиском без м’яча. На 61-й хвилині він міг вилитись у взяття воріт, а помилився… Кемкін. Голкіпер обрізався, викотивши передачу в ноги Дахновському. Той відкотив Степанюку, а Руслан відкинув під удар Яго з меж штрафного – вище воріт!

Карпати догравали останні п’ять хвилин у меншості через вилучення Костенка (той грубо підкотився у Степанюка), однак Верес цим не скористався. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.