В поєдинку 28 туру чемпіонату УПЛ футболісти «Миная» в гостях здобули супервольову перемогу над «Ворсклою» – 3:2, програючи по ходу протистояння – 0:2.

Гравець закарпатців Дмитро Немчанінов в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що допомогло гостях врятувати, здавалося, безнадійно програний поєдинок:

– Схожий драматичний перебіг подій на футбольному полі вже траплявся в моїй кар’єрі. В 2017 році я захищав лави «Олімпіка» і також в Полтаві ми поступалися «Ворсклі» – 0:2, а фінальний свисток пролунав за рахунку – 3:2 на нашу користь. Але сьогодні все було значно складніше й заплутаніше. Адже в компенсований час спочатку два пенальті пробивались в ворота гостей, які парирував наш кіпер Олександр Кемкін, а останнє слово було за півзахисником «Миная» Вадимом Вітенчуком – штатним пенальтистом, який майстерно виконав свою справу.

– Чому знову в виконанні закарпатців було два різні тайми?

– Це можна пояснити молодістю гравців «Миная», відсутністю досвіду виступів на такому рівні. Це дуже позначається на впевненості. І коли команди пішли на перерву, то в роздягальні я сказав хлопцям, що час прокидатися, щоб потім не доводилося шкодувати за невикористаним шансом врятуватися в Полтаві. Мене почули. В другому таймі «Минай» заграв активніше й навіть другий пропущений гол не вибив з колії, команда продовжувала діяти настирливо, додавати в темпі. Нагорода не змусила себе довго чекати, ще в основний час встигли відігратися.

– Та найцікавіше ще було попереду, адже в компенсований час спочатку господарі двічі пробивали пенальті, а вже потім надійшла черга гостей. Чи були ці покарання справедливими?

– В першому випадку сфолив я, хоча спочатку був упевнений, що суперника не чіпав. Але вже після матчу, коли переглянув цей епізод у відеозапису, то переконався, що порушення правил таки було. Що ж до пенальті у ворота «Ворскли», то тут все було очевидніше: захисник зіграв рукою.

Чи відповідає дійсності інформація, що коли рефері дав вказівку перебити пенальті через порушення правил воротарем гостей Олександром Кемкіним, то керманич Желько Любенович дав вказівку команді залишити поле?

– Так, наставник сигналізував про це, але, думаю, що тут не обійшлося без емоційного спалаху. Коли ж пристрасті вгамувалися, то було вирішено продовжувати матч, бо інакше серйозних штрафних санкцій важко було б уникнути.

– Тепер дай оцінку реакції Олександра Кемкіна, який двічі відбивав м’яч з 11-метрової позначки.

– Думаю, що полтавчани навряд чи володіли інформацією, що Кемкін є спеціалістом по відбиттю пенальті. Пригадується, коли «Минай» очолював Володимир Шаран, то на кожному тренуванні обов’язково пробивалися серії пенальті, аби визначитись з гравцем, який найкраще влучає з 11-метрової позначки. Так от, не тільки Кемкін, а й ще два наші воротарі – Олександр Бандура та Герман Пеньков, перемагали в більшості дуелей. Тому ми були впевнені, що Кемкін не підведе.

– Мабуть, впевненість Кемкіна передалася Вадиму Вітенчуку, коли він на 5 компенсованій хвилині підходив до 11-метрової позначки, аби виконати «вирок».

– Про це краще запитати в самого Вітенчука, але він ніколи не помиляється, пробиваючи пенальті. Справжній майстер. Отак ми й стали авторами неймовірного камбеку й, переконаний, ця звитяга займе помітне місце в історії виступів «Миная».

– Після цієї перемоги в Полтаві у футболістів «Миная» знову з’явилися шанси врятуватися від прямого вильоту з УПЛ.

– Ми можемо тільки нарікати на себе, що розтринькали стільки цінних очок в матчах, які розпочиналися для нас так вдало. Все ж, важливо, що «Минай» довів своє вміння тримати удар.Тому будемо боротися до кінця, хоча для початку треба обов’язково перемогти в наступному турі «Колос».