Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки сорокової доби повномасштабної війни з росією.

Зараз, коли ворога вигнано з-під Києва, Сум та Чернігова, світові відкрилася жахлива картина російського терору проти мирного населення України. Володимир Зеленський запевняє, що все стане глобально відомим.

“Настане час, коли й кожен росіянин дізнається всю правду про те, хто із їхніх співгромадян убивав. Хто наказував. Хто заплющував очі на вбивства.

Ми все це встановимо. І зробимо глобально відомим. Зараз 2022 рік. І в нас є набагато більше інструментів, ніж у тих, хто притягав до відповідальності нацистів після Другої світової війни”, – сказав глава держави.

Також президент сказав, що, напевно, таких жахливих картин, як у Бучі, буде більше – коли стануть явними наслідки дій російських орків в інших містах. Зеленський заявив, що такого жаху й терору українці не бачили з часів Другої світової, коли безчинства вчиняли німецькі нацисти. Глава держави закликає не вірити російській пропаганді, яка зараз намагається панічно зняти відповідальність зі своєї країни. Будуть виставкові інтерв’ю, сцени, сценарії і постановки. І можуть бути ще більше вбивств, які тепер будуть приховуватися.