Легенда Динамо: Про які враження можна говорити, якщо у нашої команди не було ані ударів по воротах, ані ніякої гостроти, ані небезпечних проходів

Колишній півзахисник київського “Динамо” та збірної СРСР Іван Яремчук поділився своїм враженням про стартовий поєдинок збірної України із Англією (0:2).

– Про які враження можна говорити, якщо у нашої команди не було ані ударів по воротах, ані ніякої гостроти, ані небезпечних проходів? – констатує Яремчук. – Що ми створили за два тайми? Нічого особливо. У футболі ж бо все залежить від створення та реалізації моментів. Якщо кінцівки в організації атак немає, то переможного результату не досягнеш. Можна хіба що тримати м’яча у середині поля, розраховуючи на нічию. Але не більше. Англія ж забила два м’ячі, зробила свою справу – а потім грала у своє задоволення, нічого не даючи зробити нашій збірній. Суперник забезпечив результат – і більше нічого йому й не треба було.

– У чому вбачаєте причину поразки?

– На жаль, чогось нам не вистачає. Навіть не знаю, чого саме. Одна з причин, як на мене – неоптимальний склад. При цьому слід віддати належне рівню суперника: Англія є Англія, це справжня машина.

– Як гадаєте, той факт, що на самісінькому старті відбіркового циклу Евро-2024 збірній України випав один з головних фаворитів – плюс чи мінус у стратегічному плані?

– Ясна річ, Англія – фаворит. Втім, як й Італія, котра незважаючи на поразку від англійців у першій зустрічі, у решті поєдинків додасть у грі і боротиметься за те, щоб вийти у фінальну частину з другої позиції. Як би там не було, а нашій команді потрібно було максимально викластись на “Вемблі”, щоб доказати, що вона чогось варта. Викластись і вирвати в Англії хоча б нічию – і то було б непогано. А так ми побачили гру в одні ворота… Прикро, що ми так готувались до цієї зустрічі – і в підсумку отримали два голи у першому таймі. У другому господарі поля фактично матч догравали. Однак попри стартову невдачу України робити якісь далекосяжні висновки поки зарано, адже шанси поборотись за вихід із групи є у всіх. Головне – їх використати. Взяти, скажімо, матч в іншій групі – Казахстан – Данія. Хто б міг подумати, що казахстанська команда обіграє данців? А вона взяла й перемогла – 3:2. Тож якщо говорити про збірну України, то надія є – а там побачимо. Це футбол – як-то кажуть, м’яч круглий, а поле зелене. В усякому разі, всі ми сподіваємось, що вже у червневих матчах з Північною Македонією та Мальтою наша національна команда дасть привід для позитивних очікувань. Для цього футболістам потрібно викладатись у кожному матчі, використовуючи свої найкращі якості – здійснювати проходи, обігрувати опонентів індивідуально “один в один”, створювати моменти, завдавати ударів по воротам і забивати. Офіційна гра – це ж бо не вправа з тримання м’яча на тренуваннях, а зовсім інше.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Почеттіно залишиться у Челсі наступного сезону

Головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно залишиться у команді.Читати далі

60 хв. ago

Віктор Леоненко: Усик не зміг би витіснити мене з Динамо, а Ваната – легко

Колишній нападник київського «Динамо» Віктор Леоненко оцінив, які шанси були б у Олександра Усика заграти…

1 годину ago

Конгрес ФІФА обрав країну-господарку жіночого чемпіонату світу-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) на своєму 74-у конгресі у Бангкоку (Таїланд) визначила переможця тендеру…

1 годину ago

Йожеф Сабо: Навіть якби ця сволота російська зайшла до Києва, я б нікуди не поїхав. Нехай мені дадуть зброю – воюватиму. Стріляти я вмію.

Колишній головний тренер Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо розповів, що думає про війну…

1 годину ago

Гравці Кривбасу отримають додаткові преміальні за бронзові медалі

Керівництво Кривбасу пообіцяло футболістам команди додаткові преміальні за виконання двох глобальних завдань, повідомляє ТаТоТаке.Читати далі

1 годину ago

Барселона неочікувано змінила рішення: Хаві буде звільнено

Керівництво Барселони прийняло вкрай несподіване рішення. З наступного сезону Хаві все-таки не буде головним тренером команди.Читати далі

1 годину ago