Анатолій Бузнік, який очолював київський Лівий берег, розповів про сумні перспективи друголігового клубу.

За словами тренера, у сезоні 2022/23 Лівий берег не буде представлений ні на професіональному, ані на аматорському рівнях.

“Звістка про війну застала нашу команду у Туреччині, де проходив учбово-тренувальний збір. Після цього усі роз’їхалися, хто куди. Одні 5 березня повернулися до України, а інші продовжили своє перебування за кордоном. А наприкінці того ж місяця від президента Лівого берега Миколи Лавренка ми дізналися, що професіонального клубу більше не буде.

Після цього усі члени команди – як футболісти, так і її керівництво 31 березня написали заяви про звільнення. Що й казати, для усіх нас настали непрості часи. Особисто мені було важко аж до сліз на очах спостерігати за останніми тренуваннями Лівого берега – команди, яка була готова здійснити крок щодо виходу на більш високий рівень. Та що поробиш: так склалося життя.

Зараз продовжується будівництво стадіону, робиться акцент і на розвиток дитячого футболу в клубній Академії. До Лівого берега приходять усі бажаючі, з якими працюють наші дитячі тренери. Чого не скажеш про нас, тренерів професіональної команди.

На жаль, проведену нами титанічну роботу, як і всі наші мрії, бажання та помисли було зруйновано рашистами. Ці виродки порушили все наше життя, в тому числі і футбольне. І не тільки в Україні та Європі, а й у всьому світі. Ніхто навіть і подумати не міг, що щось подібне можливе у ХХI cтолітті! Та, як виявилось, ідіотизм та шизофренія однієї людини може внести суттєві корективи у життя багатьох мільйонів людей. Зло виявилось набагато цинічнішим, підступнішим та жахливішим, ніж всі ми могли уявити”, – цитує Бузніка Ua-football.

Нагадаємо, на момент зупинки Другої ліги через війну Лівий берег посідав друге місце у групі А, відстаючи від львівських Карпат на 2 очки.