Команда херсонського футбольного клубу «Кристал» зібрала на допомогу українським військовим 300 тисяч гривень. Таку суму вдалося накопичити майже за півтора року завдяки аукціонам.

«Гривна» вже розповідала, що свої аукціони клуб проводить у соцмережах. Під час торгів «Кристал» продає футболки, м’ячі, шарфи, значки та іншу клубну символіку. Виручені кошти йдуть на підтримку кристалівців, які знаходяться в лавах Сил оборони України.

«300 000 гривень зібрав актив херсонського “Кристала” на підтримку Сил оборони та волонтерів. Саме таку суму вдалося зібрати завдяки аукціону та фан-шопу, починаючи з грудня 2022 року.

Концепція проста: підтримати херсонців, вболівальників “Кристала” які перебувають зараз у лавах Сил оборони. Життя змушує розширювати дану концепцію, але про це детальніше йтиметься у звіті. Висловлюємо щиру подяку всім хто взяв участь в аукціоні!» – повідомила адміністрація ФК в соцмережі.

У більш детальному звіті витрат, оприлюдненому 14 квітня, команда поділилася, що, окрім прямої допомоги на фронт, завдяки накопиченим коштам вдалося також врятувати з окупації колишнього лікаря команди та одного з фанатів:

«Вдалося частково допомогти захисникам у придбанні: автомобілів, дронів, пристроїв нічного бачення, екіпірування та коліматорних прицілів. Частина зібраних коштів пішла на допомогу у реабілітації воїнів, які отримали поранення в ході бойових дій. Була підтримана робота благодійного фонду що працює в місті Херсоні. На превеликий жаль, наша спільнота зазнала втрат. Двоє героїчних воїнів загинули у бою за Україну. Звісно, ми долучилися до допомоги їхнім родинам.

Також допомога була надана колишньому лікарю “Кристала” Володимиру Дудці та одному з наших фанатів для виїзду з окупованих територій».

Аукціон на сторінках команди в соцмережах триває і далі – долучитися до збору коштів може кожен. Останній проданий лот – шарф херсонського «Кристала» харківського виробництва (2016-2017 роки). Стартова ціна – 300 гривень, крок аукціону – 100 гривень. У результаті шарф було продано за 1 тис. гривень.

У звіті, опублікованому командою, зазначено, що найдорожчим проданим лотом за весь час проведення аукціонів стала футболка Олександра Караваєва (херсонець, футболіст київського «Динамо» та збірної України) з автографом самого гравця. У ній Караваєв виступав у матчі відбору на Євро-2020: Литва – Україна, а для торгів футболку передав херсонський спортивний журналіст Микита Черняк. Зрештою її продали за 23 тис. гривень.