У понеділок “Динамо” несподівано втратило очки в домашньому матчі проти ЛНЗ. “Олександрія” дуже пристойно проводить весняну частину сезону. По суті, першої поразки в УПЛ після повернення із зимової перерви підопічні Ротаня зазнали тільки в минулому турі (якщо не брати до уваги технічний програш “Шахтарю”).

УПЛ, 24-й тур.

Олександрія – Динамо Київ 0 : 1.

0 – 1. Бражко – 64.

“Олександрія”: Шевченко – Копина, Кравченко (Сігеєв 74), Логінов, Мартинюк – Калюжний, Калитвинцев, Ковалець, Шостак (Беляєв 60), Шулянський (Безерра 74) – Кулаков (Костишин 83)

“Динамо”: Бущан – Тимчик, Попов, Дячук, Вівчаренко – Бражко, Андрієвський – Шапаренко, Волошин, Кабаєв (Ярмоленко 85) – Ванат

Попередження: Ковалець 22, Калюжний 90+5 – Волошин 43, 45, Тимчик 53

Вил: Волошин (Динамо) – 45хв друга жовта картка.

Динамо після нічиєї з ЛНЗ мало намір здобути перемогу над Олександрією, аби зберегти шанси на чемпіонство. На 10-й хвилині кияни могли повести в рахунку після помилки Микити Шевченка, воротар встиг виправитись та тілом заблокував удар Волошина з меж штрафного.

Олександрія претендувала на пенальті на 22-й хвилині, але арбітр не повірив у театральне падіння Ковальця та покарав хавбека жовтою карткою. Динамо відповіло моментом Ваната, який прорвався у штрафний, але трохи не влучив під дальню стійку. На 34-й хвилині пролунала повітряна тривога, через яку гру довелось призупинити.

Через півтори години матч вдалось поновити, а перед перервою Волошин дві жовті за 2 хвилини. На жаль, через особливості трансляції, момент вдалось побачити лише обраним. У другому таймі напівмомент був у Ваната та Шапаренка – нападника випередив Микита Шевченко та головою виніс м’яч, який відскочив до Миколи. Хавбек пробив, але поцілив у воротаря, який далеко вийшов з воріт. На 60-й хвилині команди знову пішли до роздягалень через чергову повітряну тривогу.

Поєдинок поновили о 19:05. Одразу момент виник у Олександрії, але Вівчаренко буквально зняв м’яч з голови Кулакова. На 64-й хвилині Бражко атакував суперника в центрі поля та розігнав атаку, яку сам і завершив класним ударом під поперечку. Арбітр довго переглядав на VAR епізод боротьби з Антоном Кравченком, але все ж зарахував взяття воріт.

Після цього моментів поменшало, а на 78-й хвилині Ванат зробив рахунок 0:2 після передачі Шапаренка, але Микола опинився в офсайді в епізоді до цього. Олександрія під кінець зустрічі влаштувала щось на кшталт штурму, але по-справжньому небезпечних моментів створити не вдалось, тож Динамо втримало перемогу.