13 квітня збірна України з футзалу стартувала на міжнародному турнірі в Литві поєдинком із господарями.

Наша команда зібралася вперше у 2024 році, аби виступити на змаганнях за участі Бразилії, Франції та Литви, яка є господарем Євро-2026. У першому матчі в Йонаві підопічним Олександра Косенка протистояли господарі турніру.

На початку поєдинку синьо-жовті змарнували декілька хороших моментів, одного разу литовців виручила стійка. У середині першого тайму вже збірна Литви загрожувала воротам Сухова, а на 10-й хвилині після рикошету від Корсуна відкрила рахунок.

Проте наші хлопці не забарилися з відповіддю — після ауту класним ударом у ближній кут відзначився Мельник. На 15-й хвилині вивели збірну України вперед і збільшили її перевагу Корсун і Зварич.

На початку другого тайму Чернявський зі штрафного забив четвертий гол у ворота литовців. На 30-й хвилині господарі скоротили відставання, причому Загурскас також реалізував штрафний удар. На останніх секундах матчу класну комбінацію нашої команди завершив на дальній стійці Педяш, встановивши остаточний рахунок — 5:2.

Свій наступний поєдинок на турнірі підопічні Олександра Косенка проведуть 15 квітня, суперником буде Бразилія.

Міжнародний турнір збірних із футзалу

13.04.2024

Литва — Україна — 2:5 (1:3)

Голи: Корсун (10, автогол), Загурскас (30) — Мельник (12), Корсун (15), Зварич (15), Чернявський (22), Педяш (40).

Україна: Сухов (Гуйван, 21) — Корсун, Швед, Фаренюк, Шотурма; Семенченко, Чернявський, Жук, Микитюк, Мельник, Лебідь, Зварич, Педяш.